Наталія Зінченко: «Після перерви ми краще проявили себе в боротьбі, у захисних діях, але нам не вистачило сил»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко провела прес-конференцію після матчу з командою Німеччини.

— Як вам вдалося мотивувати дівчат у перерві після трьох пропущених мячів? Перша половина другого тайму була досить непоганою в плані організації…

— Загалом на наші дії вплинув швидкий гол, який ми пропустили на початку матчу. Потім могли відігруватися… Щодо розмови в перерві, то ми розуміли, що рахунок не на нашу користь, що змінити це навряд чи вийде. Але також нагадали, що на нас очікує ще один поєдинок із Німеччиною, а потім матч із прямим конкурентом — Ірландією. Спробували у другому таймі якоюсь мірою змоделювати гру з ірландками. Часом це виходило, але в кінці не вистачило сил. Ми посипалися, пропустили багато м’ячів.

Але були й позитивні моменти. Порадувало, що дівчата все почули, у нас були хороші виходи в атаку, підходи до воріт — те, що Німеччина зазвичай нікому не дозволяє. Був у нас вихід сам на сам із воротарем, також момент у другому таймі. Після перерви ми краще проявили себе в боротьбі, у захисних діях, але, повторюся, нам не вистачило сил.

— Що вас більше засмутило — результат чи гра вашої команди?

— Напевно, наші дії в захисті. Ми розуміємо, який рівень майстерності в німкень, але нам тричі забили зі стандартів… Треба бути уважними до кінця. Були й провали на флангах, ми пропустили багато зайвих м'ячів.

— Як ви оціните дії голкіпера Самсон?

— Наш воротар сьогодні багато разів рятувала. Майже всі пропущені м’ячі — це удари в кут воріт, низом, по слизькій траві. Це свідчить про майстерність суперниць. Катерина в цих голах не винна.

— За місяць відбудеться ще одна гра з Німеччиною. Як не пропустити знову вісім м'ячів?

— Ставати вдесятьох у ворота ми не будемо. Нагадаю, матчі з Німеччиною ми розглядаємо як підготовку до зустрічі з Ірландією. Фізичні дані гравців цих двох команд схожі, вони атлетичні, володіють майстерністю. Ці колективи подібні за стилем. Звісно, в Ірландії не той рівень, і нам до снаги обіграти цю збірну навіть на виїзді.

Ми вперше за рік грали з такою сильною командою. Будемо готуватися до другої зустрічі з Німеччиною, розберемо помилки, будемо намагатися їх більше не припускатися. Надто багато ми програли боротьби, підборів. Нам є над чим працювати...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини