Євро-2021: жіноча збірна України поступилася одній із найсильніших команд світу

У своєму стартовому матчі відбірного раунду Євро-2021 жіноча збірна України поступилася у Львові восьмиразовому чемпіону Старого Світу — збірній Німеччини.

Підопічні Наталії Зінченко розпочали кваліфікаційний турнір європейської першості 2021 року матчем із найтитулованішою командою континенту, Німеччиною, який відбувся на «Арені Львів».

Фото Євгена Кравса

Ніхто не сумнівався, що тренерський штаб нашої команди побудує гру від оборони. Так і сталося — німкені з перших хвилин почали облогу воріт Катерини Самсон, а українки вичікували на можливість контратаки. Уже в дебюті гості створили два небезпечні моменти, а потім і вийшли вперед, хоч і в досить суперечливій ситуації. На передачу з лівого флангу відгукнулася Сара Дебріц, яка завдала удару низом у кут воріт. М'яч влетів у сітку, однак нашому воротарю заважала одна з німецьких футболісток, що перебувала в офсайді. Лайнсвумен підняла прапорець, але головний арбітр гол таки зарахувала.

Фото Євгена Кравса

Утім, за п'ять хвилин українки мали стопроцентну нагоду зрівняти рахунок. Овдійчук вивела Андрухів віч-на-віч із голкіпером збірної Німеччини, але, на жаль, Вікторія цей двобій програла. І все ж цей випад на деякий час зменшив напругу біля наших воріт, адже суперник почав діяти обережніше.

Фото Євгена Кравса

У другій половині першого тайму підопічні Мартіни Фосс-Текленбург знову підняли темп, і голи не змусили себе довго чекати. На 29-й хвилині Ліна Магулль чудово пробила штрафний метрів із 16-ти. 0:2. А ще за дві хвилини м'яч після потужного удару з-за меж штрафного майданчика влучив просто у ребра Дар’ї Кравець. Шведська суддя трактувала епізод як гру рукою, покарала Кравець жовтою карткою та призначила 11-метровий. З ударом Александри Попп Самсон впоралася, а от проти добивання Феліцитас Раух виявилася безсилою. 0:3. 

Фото Євгена Кравса

У другому таймі характер гри не змінився. На 54-й хвилині гості ще раз розписалися у воротах нашої команди. Лєна Обердорф замкнула на дальній стійці подачу з кутового. 0:4. За хвилину підопічні Наталії Зінченко мали шанс скоротити відставання. Басанська й Андрухів завдали два удари поспіль із близької відстані, але обидва блокували німецькі захисники.

Фото Євгена Кравса

На 80-й хвилині після боротьби на фланзі м'яч потрапив до центру штрафного майданчика збірної України, і Сара Дебріц влучним ударом оформила дубль. Ще один гол на 85-й хвилині після сольного проходу на свій рахунок записала Свенья Хут. Потім знову відзначилася Дебріц, тим самим зробивши хет-трик. А крапку в матчі поставила на другій компенсованій хвилині Леоні Майєр, класним ударом перекинувши Катерину Самсон.

Фото Євгена Кравса

ЧЄ-2021 серед жіночих збірних. Відбірний етап. Група I

Україна — Німеччина — 0:8 (0:3)

Голи: Дебріц (6, 80, 88), Магулль (29), Раух (32), Обердорф (54), Хут (85), Майєр (90+2).

Україна: Самсон, Подольська, Андрухів (Вороніна, 63), Басанська, Калініна (Китаєва, 46), Н. Куніна (Малахова, 79), Панцулая, Овдійчук, Апанащенко, Хімич, Кравець.

Німеччина: Фромс, Раух, Обердорф, Хут, Марожан, Попп, Дебріц, Гвінн (Майєр, 61), Бюль (Кнаак, 75), Магулль (Дальманн, 61), Доорзун.

Попереджені: Кравець (31), Панцулая (38).

На 32-й хвилині Попп (Німеччина) не реалізувала пенальті.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини