Олег Кузнецов: «Уперше за півтора року вдалося зібрати всіх найкращих футболістів»

На поточному зборі головний тренер юнацької збірної України U-19 Олег Кузнецов у товариських матчах із командою Румунії перевірить у справі всіх виконавців.

Про те, як проходить збір юнацької збірної України (футболісти не старші 2001 року народження), розповів головний тренер команди Олег Кузнецов.

— Олеже Володимировичу, судячи зі списку викликаних футболістів, вам вдалося запросити всіх найсильніших.

— Саме так. Таке трапилося вперше десь за останні півтора року. Зараз дата УЄФА, тому ми й розраховували на те, що зможемо побачити всіх гравців, яких наш тренерський штаб хотів викликати. Хіба що Михайло Мудрик та Данило Сікан запрошені до молодіжної збірної, але це нормальна практика. Якщо хлопці заслужили, нехай проявлять себе в команді Руслана Ротаня.

Сподіваюся, що й у жовтні, на останньому етапі підготовки до кваліфікаційних матчів чемпіонату Європи, ми зберемося в повному складі, адже це також буде дата УЄФА.

— Які завдання будете ставити перед підопічними на поточному зборі?

— Перш за все — згадати всі напрацювання, які в нас були, адже навіть у своїх клубах одні грають за команду U-21, інші — за U-19. Настав час награвати склад для офіційних поєдинків.

Зараз ми викликали 20-х футболістів, тому у двох товариських матчах зі збірною Румунії плануємо зіграти двома різними складами.

— Чи всі ваші підопічні отримують потрібну ігрову практику у своїх клубах?

— Можна сказати, що практично всі при справі, тому хлопці повинні перебувати в тонусі.

— Збірну Румунії знаєте добре?

— Позаторік ми з нею зустрічалися на одному з турнірів. Але зараз ми не будемо давати хлопцям багато інформації по супернику, це більше для тренерського штабу. Уже на передігровій установці розповімо підопічним, як слід діяти. Адже ми й самі ще не знаємо, в якому складі приїдуть до України румуни.

— Матчі будуть зіграні на різних стадіонах...

— Так. 6 вересня поєдинок відбудеться в Бучі (початок — о 16.00), а 8-го числа — на столичному НТК ім. В. Баннікова (14.00).

— Суперників по кваліфікації Євро вже вивчаєте?

— Збираємо інформацію. А на наступному зборі, у жовтні, поділимося нею з футболістами, там у нас буде трохи часу для теоретичних занять.

Нагадаємо, що команда Олега Кузнецова матчі кваліфікації Євро-2020 (U-19) проведе 13-го, 16-го й 19 листопада. Суперниками українців у боротьбі за путівки до еліт-раунду змагань будуть збірні Швеції, Словенії та Естонії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.11.2023 14:00

Олег Кузнецов: «Іншої мети, окрім як пробитися до еліт-раунду відбору чемпіонату Європи, наша команда не має»

Головний тренер юнацької збірної України (футболісти не старші 2005 ро...

21.12.2022 16:05

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-17/18

Українським футболістам 2005 року народження не дуже пощастило, якщо г...

19.12.2022 15:10

Олег Кузнецов: «У нашій кваліфікаційній групі чемпіонату Європи фаворита немає»

Головний тренер юнацької збірної України U-18 Олег Кузнецов прокоменту...

Підписатися на новини