Наталія Зінченко: «Із точки зору тактики ми готові до гри з Німеччиною, головне — щоб усі дівчата були готові психологічно»

Напередодні кваліфікаційного матчу Євро-2021 проти команди Німеччини у Львові головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко провела прес-конференцію.

— Сподіваюся, що завтра нам допоможуть уболівальники, які за традицією забезпечують національним командам у Львові чудову підтримку, — сказала Наталія Зінченко на початку бесіди з представниками ЗМІ.

— Напевно, ви чудово розумієте, із ким будете грати. Також неважко здогадатися, що німкені з перших хвилин будуть нав’язувати свій темп, і вашій команді доведеться менше працювати з м’ячем і більше — в обороні. Чи готуєтеся ви до такого розвитку подій?

— Ми реально дивимося на речі й розуміємо, хто нам протистоятиме. Зрозуміло, що ми будемо діяти другим номером, це не є секретом. Ми готувалися весь тиждень, переглядали матчі суперника, тренувалися, було багато тактичних занять.

Із точки зору тактики ми готові до гри, головне — щоб усі дівчата були готові психологічно. Але я впевнена на сто відсотків, усі вони будуть боротися з початку й до самого кінця.

— З огляду на це, на вашу думку, психологічно команда повністю готова?

— Психологія — це найперший критерій. Головне — не боятися, але футболістки також мають розуміти, що на цьому матчі життя не закінчується. Треба вийти й показати, що вони вміють і можуть.

Зрозуміло, німкені сильніші, більш вправні, але й у нас є гравці високого рівня, деякі з наших футболісток виступають за кордоном. Ми зробимо все для того, щоб результат був позитивним.

— Що вам дав львівський період підготовки до поєдинку?

— Ми мали можливість спокійно тренуватися й готуватися до гри. Усе, що було заплановано, виконали. Були дощі, але навіть це нам не завадило. Чудове місто, прекрасні люди. У дівчат була можливість прогулятися містом. Ми бачимо, що є підтримка з боку львів’ян.

— Чи є у збірної кадрові проблеми, та чи визначилися ви зі стартовим складом?

— Думаю, проблеми є завжди, у кожної команди. Перед будь-якою грою виникають якісь кадрові питання. І в нас вони є, але ми не будемо на цьому акцентувати увагу.

У нас національна команда, завжди є ким замінити гравців, у нас вистачає молоді, яка в такому випадку отримує шанс. Ми готуємося спокійно, дівчата знають наші вимоги й розуміють, що в них є можливість показати себе.

А щодо складу — дай Бог, щоб усі були здорові, будемо вирішувати завтра після сніданку й медогляду. Ми не поділяємо команду на стартову одинадцятку й решту. У нас є 22 гравці плюс тренерський штаб, і до матчу готуються всі.

— Ви згадали про молодих гравців. Чи не побоюєтеся ви кидати їх одразу проти німкень?

— Треба ж колись це робити… Вони мають досвід виступів за збірні команди WU-17, WU-19. Треба довіряти своїм гравцям, інакше не можна будувати майбутнє нашого футболу.

— Ваша колега зі збірної Німеччини сказала, що вважає збірну України своїм головним конкурентом у групі. Чи згодні ви з такою оцінкою?

— Мені приємно чути, що тренер збірної Нічеччини нас поважає. Як я казала, у нас є гравці хорошого рівня. Німкені — головні фаворити, це очевидно. Але в нас у групі є ще й збірна Ірландії, яка з кожним роком прогресує. Окрім того, за друге місце, думаю, буде конкурувати й Греція. Будемо боротися й намагатися вийти на чемпіонат Європи або напряму, або через стикові поєдинки. Таким є наше завдання.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини