Визначилися всі потенційні суперники збірної України на Всесвітніх пляжних іграх у Катарі

Збірна України з пляжного футболу дізналася імена всіх своїх потенційних суперників на Всесвітніх пляжних іграх у Катарі. 

З 11-го по 16 жовтня в Катарі проходитимуть перші в історії Всесвітні пляжні ігри. Збірна України з пляжного футболу кваліфікувалася до участі в змаганнях у травні в ході європейського відбірного турніру в іспанському містечку Салоу. Разом із нашою командою право представляти Європу на Іграх отримали Іспанія, Італія, Росія та Швейцарія.

За місяць відбувся африканський етап відбору, який визначив представників Чорного континенту на всесвітньому пляжному форумі. Ними стали Сенегал та Марокко.

Ще в трьох конфедераціях учасники турніру в Катарі визначалися згідно з їхнім світовим рейтингом. Таким чином на Всесвітні пляжні ігри кваліфікувалися Іран, Японія та ОАЕ (всі — Азія), Бразилія, Парагвай та Уругвай (усі — Південна Америка) і Соломонові острови (Океанія).

Останніми визначилися представники регіону КОНКАКАФ. Відбірний турнір пройшов у Сальвадорі, і за його підсумками переможцями стали господарі змагань та мексиканці.

Отже, повний список учасників Всесвітніх пляжних ігор у дисципліні пляжного футболу виглядає так: Іспанія, Італія, Росія, Швейцарія, Україна, Іран, Японія, ОАЕ, Сенегал, Марокко, Бразилія, Парагвай, Уругвай, Соломонові острови, Сальвадор, Мексика.  

Жеребкування фінальної частини Всесвітніх пляжних ігор відбудеться 27 серпня в столиці Катару Досі (початок — о 10.00 за київським часом).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.05.2024 12:15

Керівники АПФУ та збірної України з пляжного футболу провели зустріч щодо планів на сезон-2024

7 червня керівництво Асоціації пляжного футболу України (АПФУ) про...

11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

Підписатися на новини