Відбувся семінар для волонтерів проекту «Фестиваль чемпіонів «Відкриті уроки футболу»

Напередодні нового сезону фестивалів чемпіонів «Відкриті уроки футболу» УАФ організувала навчальний семінар для волонтерів проекту із числа вчителів фізичної культури, дитячих тренерів та представників регіональних федерацій футболу.

Семінар, що проходив у Чорноморську з 21-го по 23 серпня, відвідали волонтери із 16-ти регіонів, що вже після навчання у вересні—жовтні цього року проводитимуть дитячі фестивалі та інші заходи в рамках проекту у своїх областях.

 

Насичена програма семінару під керівництвом професійних інструкторів поєднувала теоретичну і практичну частини. Практика на футбольному майданчику чергувалася з вивченням теорії, впровадженням освітнього підходу «громада/спорт+школа+поліція», роботою у воркшопах, вивченням позитивного досвіду реалізації проекту в регіонах. Також учасники семінару обговорили такі проекти шкільного та аматорського футболу, як всеукраїнські змагання «Шкіряний м’яч», регіональні курси для вчителів фізкультури, всеукраїнський конкурс на кращий урок футболу, «11х11 чемпіонів. Футбол заради розвитку молоді та регіонів».

Уже після завершення навчання учасники семінару сформують команди волонтерів з учителів і дитячих тренерів та поділяться з ними отриманими знаннями й набутим досвідом для подальшої успішної реалізації проекту в їхніх регіонах.

До участі у фестивалях будуть залучені діти з родин вимушено переселених осіб, діти військовослужбовців та діти, що потребують додаткової уваги.

 

«Ми прагнемо, щоб на нашому семінарі волонтери відчули себе в ролі дітей, щоб вони були на одному рівні з дітьми під час гри. Діти й волонтер — це одне ціле. Вони повинні разом грати, разом співпереживати. Волонтер завжди надихає на позитив у своїй команді», — відзначив у перерві між заняттями один з інструкторів проекту Віктор Твардовський.

Усі учасники семінару отримали сертифікати лідера масового футболу, методичні посібники та — після повернення у свої регіони — відповідне спортивне екіпірування та інвентар, що будуть передані в майбутньому дітям та школам-учасникам проекту.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини