Валерій Паламарчук: «Спаринги з румунками дали вичерпну інформацію»

Готуючись до відбірного турніру чемпіонату Європи 2020 року, який на початку жовтня проходитиме в Голландії, молодіжна жіноча збірна України WU-19 в гостях двічі обіграла в контрольних матчах румунок — 6:2 і 3:1.

— До сусідньої країни виїжджало 18 футболісток, — розповів головний тренер молодіжної жіночої збірної України Валерій Паламарчук в інтерв’ю офіційному сайту УАФ. — Слід зазначити, що в такому складі ми зібралися вперше, і, випереджаючи події, скажу, що спаринги з румунками були дуже корисними й дали вичерпну інформацію щодо можливостей моїх підопічних. Користуючись нагодою, хочу віддати належне гостинним господарям, які подбали, аби для нас були створені належні умови — як для відпочинку, так і для підготовки до контрольних поєдинків.

— Оскільки на заключному етапі підготовки наприкінці вересня в Києві проведення спарингів уже не заплановано, у Румунії ви експериментували зі складом?

— Так, хотілося переглянути кількох футболісток не тільки на їхніх звичних позиціях. Адже в Голландії можливі форс-мажорні ситуації. До всього треба бути готовим і мати запасні варіанти.

— Чи всі ваші підопічні виправдали сподівання?

— Знаєте, на цьому етапі підготовки важливо було просто перемогти, що, без сумніву, додало впевненості. Із мого боку якось некоректно оцінювати гру румунок, чому, з яких причин вони не були готові як слід. Це прерогатива їхніх тренерів. Що ж до моїх підопічних, то я маю претензії до них за другий тайм другого поєдинку, коли вони чомусь забули про контроль м’яча, почали грати на відбій. Ми так із ними не домовлялися. Також іще немає тієї надійності, якої б хотілося, у діях захисників. Загалом мені не хочеться когось виокремлювати, адже футбол — це командна гра. Усі намагалися зробити свій внесок, тільки в одних це виходило краще, а в інших — гірше. На щастя, час, аби виправити огріхи, ще є.

— У Румунії ви задіяли 18-х футболісток, а до заявки для участі у відбірному турнірі в Голландії можна включити 20-х гравців. На заключному етапі підготовки ще збираєтеся переглянути потенційних новачків?

— Так, але з кістяком збірної я вже визначився.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.11.2022 16:20

Валерій Паламарчук: «В Ізраїлі дівчата зіграли навіть краще, ніж ми очікували»

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 в Ізраїлі посіла третє місце в г...

19.05.2022 17:03

Валерій Паламарчук: «Україна заслужено залишилася в елітному дивізіоні»

В Австрії відбулися поєдинки другого етапу відбору Євро-2022 (WU-19) у...

Підписатися на новини