Ліга Європи: «Маріуполь» на виїзді поступився АЗ та завершив свою цьогорічну єврокубкову кампанію

Протягом матчу-відповіді з голландським клубом у грі азовців траплялися світлі плями, але загалом перевага суперника була надто відчутною.

Поєдинок у Голландії «Маріуполь» проводив не на домашній арені суперника через форс-мажорні обставини. Унаслідок обвалу даху на стадіоні в Алкмарі зустріч було перенесено до Гааги. Утім, для футболістів команди Олександра Бабича, швидше за все, важливішою була та обставина, що довелося грати на штучному газоні, який для них не є звичним.

Щодо «старту», то в голландців він виглядав так само, як і тиждень тому в Одесі. А от тренерський штаб «Маріуполя» вдався до деяких змін, які були спрямовані насамперед на підсилення атакувального потенціалу. Замість Чеха та Тищенка в півзахисті з перших хвилин вийшли Танковський із Кірюханцевим. У лінії оборони місце Горбунова зайняв Яворський.

Враховуючи, що АЗ домінував на полі навіть у виїзному поєдинку, неважко було спрогнозувати, що українській команді більшу частину ігрового часу доведеться провести в захисті. Але також було зрозуміло, що тільки відбиватися для маріупольців — заздалегідь програшна стратегія. І хоча насправді тиск алкмарців зі стартових хвилин зовсім не виглядав настільки потужним, як можна було очікувати, уже перший їхній момент завершився голом. Чоботенко з Яворським припустилися позиційної помилки, створивши в центрі захисту величезну вільну зону, якою скористався Стенгс. 1:0.

Від азовців тепер вимагалася відповідь, але все, що їм вдалося, — це кілька разів доправити м’яч до штрафного майданчика господарів. А під завісу першого тайму Оувеян завдав влучного удару із середньої відстані після масованої атаки господарів по центру. У другому таймі небезпечно пробивав по воротах Чурко (сейв Бізота), натомість АЗ після кутового забив ще раз. А потім стався ще й прикрий автогол Яворського. Поразка з рахунком 0:4, і «Маріуполь» припиняє виступи в Лізі Європи.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд. Матч-відповідь

АЗ (Голландія) — «Маріуполь» (Україна) — 4:0 (2:0)

Голи: Стенгс (20), Оувеян (44), Вейтенс (62), Яворський (90, автогол).

АЗ: Бізот, Свенссон, Влаар (Хацидіакос, 80), Вейтенс (Класі, 75), Вайндал, Мідтше, Коопмейнерс (к), Оувеян, Стенгс, Боаду (Дрейф, 69), Ідріссі.

Запасні: де Бур, Йонсен, Сугавара, Гудмундссон.

Тренер: Арне Слот.

«Маріуполь»: Худжамов (к), Полегенько, Чоботенко, Яворський, Биков (Корнієнко, 46), Танковський, Федорчук, Чурко (Топалов, 69), Мішньов (Кащук, 83), Кірюханцев, Вакула.

Запасні: Гальчук, Дава, Тищенко, Чех.

Тренер: Олександр Бабич.

Арбітр: Бартош Франковський (Польща).

Попереджені: Ідріссі (18), Свенссон (40), Мідтше (87) — Мішньов (68).

15 серпня. Гаага. Стадіон «Адо ден Хааг».

Перший матч — 0:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.03.2024 14:17

Ліга Європи. Визначився суперник «Бенфіки» Анатолія Трубіна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги Європ...

23.02.2024 13:20

Ліга Європи. «Бенфіка» Анатолія Трубіна дізналася свого суперника в 1/8 фіналу турніру

Сьогодні відбулося жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи-2023/2024, в як...

22.02.2024 23:59

Ліга Європи. «Шахтар» програв «Марселю» й завершив єврокубковий сезон для України

Донецький «Шахтар» у матчі-відповіді стикового раунду Ліги...

15.02.2024 21:45

Ліга Європи. «Шахтар» розпочав виступ у плей-оф із нічиєї з «Марселем»

Донецький «Шахтар» стартував у плей-оф Ліги Європи домашні...

Підписатися на новини