Ліга чемпіонів УЄФА: «Динамо» поступається «Брюгге» у виїзному матчі третього кваліфікаційного раунду

Київське «Динамо» невдало відкрило для себе єврокубковий сезон-2019/2020, мінімально поступившись на виїзді бельгійському «Брюгге».

Напередодні поєдинку Олександр Хацкевич опинився в непростому становищі, адже травму на тренуванні отримав Шепелєв. Також наставник біло-синіх знову залишив на лаві запасних Циганкова — Віктор усе ще не готовий проводити повний матч. На його місці праворуч у півзахисті з’явився новачок «Динамо» — гравець збірної України Караваєв.

У бельгійців у стартовому складі вийшов інший футболіст команди Андрія Шевченка — Соболь, який перейшов до «Брюгге» влітку. Також відзначимо дебют за чорно-синіх переможця Ліги чемпіонів у складі «Ліверпуля» Міньйоле.

На початку зустрічі гравці обох команд удосталь помилялися, і моментів вистачало. Уже на 4-й хвилині міг забивати Караваєв, однак пробив вище цілі. Господарі одразу відповіли двома небезпечними спробами, проте Бойко впорався з пострілами Бонавентуре й Окереке. На 15-й хвилині Бєсєдін сам організував собі вихід віч-на-віч із голкіпером, але переграти Міньйоле не зумів.

Усередині першого тайму команди більше часу проводили в центрі поля, зросла кількість фолів, арбітр почав виписувати попередження. «Брюгге» продовжив тиснути на динамівців, і врешті-решт оборона гостей не витримала. Караваєв у власному штрафному збив Рітса, і рефері призначив пенальті, який упевнено реалізував лідер «Брюгге» Ванакен.

По перерві в «Динамо» на полі з’явилися ще один новачок, Родрігес, та Циганков, які мали підсилити гру команди в атаці. Проте протягом тривалого часу ні українці, ні бельгійці не могли створити небезпеки біля чужих воріт. Чимало хороших атак біло-синіх не були доведені до логічного завершення через брак у завершальній фазі.

І все ж динамівці могли відігратися, але на 65-й хвилині Мітрович вибив м’яч із порожніх воріт після удару Родрігеса, який відбувся після кутового. Кияни деякий час контролювали м’яч, однак, окрім неточного удару Циганкова, нічим не відзначилися. Бельгійці відповіли моментом Схрейверса, який ледь не засмутив Бойка ударом у ближній кут. Наприкінці поєдинку міг забивати де Пена, однак йому також не вистачило влучності.

У матчі взяли участь гравці «Динамо», викликані Андрієм Шевченком на червневі поєдинки відбору Євро-2020 проти збірних Сербії та Люксембургу: Бойко, Бурда, Миколенко, Сидорчук (жовта картка), Караваєв (замінений на 46-й хвилині), Бєсєдін (замінений на 46-й хвилині), Циганков (вийшов на заміну на 46-й хвилині). У складі «Брюгге» весь матч відіграв Соболь.

Матч-відповідь між «Динамо» та «Брюгге» відбудеться наступного вівторка, 13 серпня.

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч

«Брюгге» (Бельгія) «Динамо» (Україна) 1:0 (1:0)

Гол: Ванакен (37, з пенальті).

«Брюгге»: Міньйоле, Мата, Делі, Мітрович, Соболь, Вормер (к), Рітс, Ванакен, Тау, Окереке, Бонавентуре (Схрейверс, 63).

Запасні: Хорват, Мехеле, Колс, Амрабат, Влітінк, Опенда.

Тренер: Філіпп Клеман.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко, Сидорчук (к), Буяльський, Караваєв (Циганков, 46), Гармаш, Вербич (де Пена, 64), Бєсєдін (Родрігес, 46).

Запасні: Бущан, Шабанов, Кадірі, Соль.

Тренер: Олександр Хацкевич.

Арбітр: Хав’єр Естрада Фернандес (Іспанія).

Попереджені: Делі (21), Бонавентуре (39) — Гармаш (41), Кендзьора (44), Родрігес (68), Сидорчук (79).

6 серпня. Брюгге. Стадіон «Ян Брейдель».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 14:01

Донецький «Шахтар» має шанс розпочати Лігу чемпіонів-2024/2025 із групового етапу: роз'яснення УЄФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) виступив із роз'ясненням...

15.03.2024 13:19

Ліга чемпіонів. Визначилися суперники «Арсеналу» Зінченка та «Реалу» Луніна у чвертьфіналі

Сьогодні відбулося жеребкування чвертьфіналів та півфіналів Ліги чемпі...

19.01.2024 16:00

Графік єврокубків та представництво України в сезоні-2024/2025

УЄФА оприлюднив календар європейських клубних турнірів у 2024 році. На...

Підписатися на новини