До старту другої ліги: після підвищення в класі «Металурга» кількість команд у групах вирівнялася

Після того, як запорізький «Металург» рішенням Ради ліг замінив у першій лізі «Арсенал-Київ», у групі «Б» залишилося 11 команд. Стільки ж змагатиметься й у групі «А».

Хоча керівництво ПФЛ тривалий час тримала в напрузі «Таврія Сімферополь». Адже підопічні Сергія Шевченка лише за тиждень до початку сезону вийшли з відпустки і, звичайно, про якусь якісну підготовку до нових випробувань не могло бути й мови. У міжсезоння команду з Берислава залишила група провідних виконавців, і нині до стартового поєдинку з «Кристалом» у Херсоні готуються тільки 16 футболістів, більшість з яких — новачки.

Згідно з регламентом, переможці групових турнірів відразу здобувають право виступати в першому дивізіоні, а на команди, що посядуть другі місця, чекають перехідні матчі з колективами, що фінішують на 13-й та 14-й позиціях у першій лізі. Команди, які фінішують останніми у своїх групах, втратять професіональний статус.

У групі «А» дуже серйозно налаштовані поборотися за місце на п’єдесталі «Полісся» та «Верес». Житомирські футболісти провели в міжсезоння вісім спарингів, в семи перемогли, не зазнавши жодної поразки. І це незважаючи на те, що серед опонентів підопічних Анатолія Безсмертного були навіть представники еліти. Лави «Полісся» поповнило відразу 11 новобранців, і тепер на кожну позицію є по два рівноцінні виконавці. Схожа ситуація й у «Вересі», вісім новачків повинні зробити конкуренцію за місце в старті ще гострішою. Уболівальників цих команд турбує хіба те, що вони змушені проводити домашні матчі не в рідних стінах, бо стадіони в Житомирі й у Рівному на реконструкції.

Утім, аж ніяк не можна сказати, що решта команд цієї групи збирається бути статистами, навіть футболісти «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка), які минулого сезону ледь зберегли прописку в другому дивізіоні, продуктивно попрацювали під час підготовчого періоду. Зокрема, вони взяли гору над молодіжним складом київського «Динамо» (3:2) і не проти зіпсувати настрій фаворитам.

У групі «А» намагатимуться стати грозою авторитетів футболісти «Чайки». Фото fcchaika.com.ua

А от у групі «Б» після неочікуваного підвищення у класі «Металурга» явний претендент на верхню сходинку п’єдесталу пошани — «Гірник». Команда з Кривого Рогу добре укомплектована, зіграна, і якщо вона не повернеться цього сезону до першого дивізіону, це буде сенсацією. Хоча й «Гірнику» слід бути насторожі, сюрпризів можна очікувати не лише від старожила — «Кристалу», а й від дебютанта — «ВПК-Агро».

Отже, у першому турі зустрічаються:

Група «А»

27.07.2019

«Діназ» (Вишгород) — «Оболонь-Бровар-2» (Київ)

«Поділля» (Хмельницький) — «Верес» (Рівне)

«Буковина» (Чернівці) — «Ужгород»

«Полісся» (Житомир) — «Нива» (Вінниця)

28.07.2019

«Калуш» — «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка)

«Нива» (Тернопіль) у першому турі відпочиває.

Група «Б»

27.07.2019

«Гірник» (Кривий Ріг) — «Чорноморець-2» (Одеса)

«Кристал» (Херсон) — «Таврія Сімферополь»

«Реал Фарма» (Одеса) — «ВПК-Агро» (Дніпропетровська обл.)

«Енергія» (Нова Каховка) — «Нікополь»

28.07.2019

«Миколаїв-2» — «Авангард-2» (Краматорськ)

«Альянс» (Липова Долина) у першому турі відпочиває.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

31.03.2024 16:01

Друга ліга. «Чайка» перервала переможну серію «Звягеля»

Відбулися поєдинки 21-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

Підписатися на новини