УАФ ініціює турнір пам’яті загиблого в полоні терористів юного футболіста ФК «Авангард»

Починаючи з вересня 2019 року в Краматорську проходитиме турнір пам’яті 16-річного футболіста ФК «Авангард» Степана Чубенка, який трагічно загинув у полоні проросійських терористів 25 липня 2014 року. Проект є ініціативою президента Української асоціації футболу, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка і віце-президента УАФ, почесного президента «Авангарду» Максима Єфімова.

За словами першого віце-президента УАФ Вадима Костюченка, у змаганнях, які будуть щорічними, візьмуть участь футбольні команди шкіл Краматорська. «Сьогодні виповнюються п’яті роковини з дня загибелі відданого сина України й справжнього патріота Степана Чубенка, якого стратили проросійські бойовики так званої «ДНР» за проукраїнську позицію. Хлопця затримали в Донецьку. Причиною стала синьо-жовта стрічка на рюкзаку, й цього виявилося достатньо для вбивства 16-річного юнака. За ініціативи президента УАФ Андрія Павелка, яку підтримав голова Федерації футболу Донецької області Максим Єфімов, буде проводитись щорічний турнір пам’яті Степана Чубенка», — розповів Вадим Костюченко.

Довідка

Степан Чубенко навчався в краматорській загальноосвітній школі № 12, захоплювався футболом. Був воротарем юнацької команди «Авангарду» з Краматорська та мріяв стати професіональним футболістом. Уболівав за донецький «Шахтар». Із друзями організував команду КВК і опікувався дитячим будинком у рідному місті. Цікавився історією. На початку війни на Донбасі разом із друзями брав участь у мітингах на підтримку цілісності України, носив воду й продукти українським військовим, які прибули на захист міста. Ризикуючи життям, Степан зняв з міської площі прапор так званої «ДНР». Посмертно нагороджений орденом «Народний Герой України». Світла пам’ять Герою...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.04.2024 12:00

В Івано-Франківській області продовжили реалізацію проєкту УАФ

Івано-Франківська обласна асоціація футболу продовжила реалізацію проє...

10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

Підписатися на новини