Вадим Костюченко: «Україна готова гідно прийняти перший Кубок Європи з футболу серед команд будівельників»

У Києві із 7-го по 11 серпня за підтримки УАФ пройде перший Кубок Європи з міні-футболу серед команд будівельних організацій і профільних компаній Europian Builders Cup 2019.

У турнірі візьмуть участь аматорські колективи з країн Старого світу. Про це було заявлено на презентації цих змагань.

Найактивнішу участь у підготовці до проведення  змагань серед фахівців будівельної галузі бере Українська асоціація футболу. Як повідомив перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, підготовлено план організації та проведення турніру.

«В Українській асоціації футболу ретельно підходять до організації Кубку Європи серед збірних будівельної галузі. Прийнято рішення, що матчі цих змагань пройдуть на полях навчально-тренувального комплексу імені Баннікова», — зазначив Костюченко.

Вадим Костюченко підкреслив той факт, що особливо шанобливе ставлення до турніру з боку УАФ обумовлено й тим, що саме завдяки будівельникам нашій країні в різний час вдалося на дуже солідному рівні підготуватися й провести такі важливі змагання, як чемпіонат Європи з футболу у 2012 році й фінал Ліги чемпіонів УЄФА минулого року.

«Протягом 12-ти місяців, що пройшли з часу появи спільної з керівництвом Української асоціації футболу ідеї провести подібні ігри, ми дуже серйозно готувалися до цього турніру. Як в організаційному плані, так і в ставленні до підготовки нашої збірної команди. Упевнений, що ми проведемо цей профільний Кубок Європи не гірше, ніж попередні міжнародні змагання, які проходили в Києві», — заявив під час спілкування з журналістами заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Організатором континенталького кубку є Футбольна асоціація будівельників України за підтримки Конфедерації будівельників держави.

«Наша мета дуже проста — на цьому етапі об'єднати будівельників Європи, а на наступному, через два роки, будівельників усього світу», — сказав президент Футбольної асоціації будівельників України Володимир Свірський.

У Europian Builders Cup 2019 візьмуть участь п’ять команд будівельних компаній з України, а також колективи з Білорусі, Литви, Грузії, Німеччини, Швеції та Молдови. Зараз також вирішується питання про участь команди з Англії.

Під час турніру будуть розіграні два трофеї — Кубок будівельників Europian Builders Cup, поборотися за який зможуть гравці різного віку, і європейський Кубок будівельників Europian Builders Cup 35+ Seniors для гравців, які досягли 35-річного віку.

Також під час Europian Builders Cup 2019 відбудеться чемпіонат Європи з футбольного фристайлу. Послом першості виступить екс-голкіпер київського «Динамо» й збірної України, а нині — тренер національної команди Олександр Шовковський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 16:42

На столичному НТК ім. В. Баннікова пройшов київський регіональний відбірний етап турніру «Кубок нації»

7 жовтня в Києві на НТК ім. В. Баннікова продовжилися змагання відбору...

11.09.2023 08:44

Під час зустрічі у Вроцлаві представники УЄФА запевнили УАФ у подальшій підтримці

У Вроцлаві, де пройшов матч відбору Євро-2024 Україна — Англія (...

29.07.2022 17:03

У День Української Державності на Хмельниччині відкрили реконструйований стадіон

Проєкт у Кам’янець-Подільському було реалізовано в рамках програ...

23.10.2021 20:35

Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко взяв участь у церемонії відкриття відновленої академії «Металіст»

23 жовтня в Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття футбольно...

Підписатися на новини