У Будинку футболу відбувся навчальний семінар для кандидатів у делегати УАФ та офіцерів безпеки футбольних клубів

Відбувся навчальний семінар для кандидатів у делегати УАФ та офіцерів безпеки футбольних клубів УПЛ за підсумками сезону-2018/2019.

У семінарі взяли участь перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко, голова комісії з атестації делегатів УАФ та офіцерів безпеки УАФ Ігор Гатауллін і радник президента УАФ із питань стадіонів та безпеки проведення змагань Іван Федоренко, а також представники професіональних футбольних клубів України та вітчизняних стадіонів.

На початку семінару до присутніх із вітальним словом звернувся Вадим Костюченко, подякувавши їм за роботу у своїх клубах у минулому сезоні й зазначивши, що після створення нових стандартів в організації та проведенні матчів під егідою національної асоціації в питанні безпеки на матчах нарікань із боку УЄФА порівняно з попередніми роками стало значно менше. І зараз УАФ у питанні безпеки на футбольних матчах зосередиться на майбутніх поєдинках нашої національної збірної в Харкові й особливо в Києві, де на НСК «Олімпійський» відбудеться один із вирішальних матчів синьо-жовтих — проти збірної Португалії. Тому Вадим Костюченко запропонував взяти за основу схему підготовки нещодавнього фіналу Ліги чемпіонів у Києві, проведеного за найвищими стандартами.

Фото Павла Кубанова

У той же час, підбиваючи підсумки минулого чемпіонату України в контексті безпеки матчів, перший віце-президент УАФ відзначив неприємні випадки порушення порядку, які мали місце на стадіонах у стикових матчах за право грати в УПЛ між «Колосом» та «Чорноморцем» й «Волинню» та «Карпатами»: «Треба робити висновки і, можливо, приймати жорсткіші санкції до клубів, які не справляються. Такі речі не прикрашають наш чемпіонат, тому треба продовжувати роботу в напрямку навчання стюардів, офіцерів безпеки, співпраці клубів із правоохоронними органами. Ми розуміємо, хто несе відповідальність, але давайте також один одному підставляти плече та допомагати в нашій спільній справі, щоб більше таких випадків не було».

Діалог причетних до організації та проведення змагань вийшов усебічним. Спеціалісти УАФ зробили акцент на питаннях забезпечення дотримання чинного законодавства й нормативної бази при проведенні в Україні футбольних матчів, ролі стюардів у системі забезпечення громадського порядку та громадської безпеки до, під час та після проведення футбольних поєдинків та відповідальності клубів за порушення вболівальниками правил поведінки на стадіоні.

Фото Павла Кубанова

Під час теоретичної частини семінару учасники заслухали оновлені практичні рекомендації від УЄФА щодо безпеки та проведення футбольних матчів у частині застосування вболівальниками на стадіонах піротехнічних засобів.

Також на семінарі виступили представники футбольних клубів і департаменту поліції.

Підсумки семінару підбив Іван Федоренко, який закликав усіх забезпечити безумовне виконання своїх функціональних обов’язків та дотримання чинного законодавства й у разі потреби звертатися до Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.04.2024 20:00

Арбітри на матчі 24-го туру УПЛ були призначені за допомогою жереба

У Будинку футболу відбулося жеребкування, згідно з яким арбітри були п...

02.04.2024 17:07

В Будинку футболу відбулася робоча нарада з питань арбітражу в УПЛ

2 квітня в Будинку футболу за ініціативи Української асоціації футболу...

23.03.2024 10:15

Програма УЄФА «Плеймейкерс» підтримує дівчат на Тернопільщині

Наймолодші дівчата долучаються до футболу в трьох центрах програми УЄФ...

17.03.2024 10:00

У Києві пройшов турнір із мініфутболу, присвячений Дню українського добровольця

У Києві на полі НТК ім. В. Баннікова відбувся турнір із мініфутболу, п...

Підписатися на новини