Збірна Львова — переможець чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії 55+

У Львові на стадіоні «Сокіл» відбувся фінальний етап чемпіонату України серед ветеранів у віковій категорії 55+, присвячений пам’яті гравця київського «Динамо» й збірної СРСР Віктора Матвієнка. Переможцями турніру стали господарі збірна ветеранів Львова.

Асоціація ветеранів футболу України та ТОВ «Агробізнес» за підтримки Української асоціації футболу та Федерації футболу Львівської області як організатори змагання місце проведення фінального етапу обрали не випадково. У липні широко відзначається знакова дата — 125-річчя українського та львівського футболу, тож локація у Львові якнайкраще підходила для виявлення переможців престижного ветеранського турніру. До речі, це вже шостий за ліком чемпіонат у віковій категорії 55+, раніше переможцями ставали луцький «Абориген» (чотири рази) та мукачівські «Карпати».

Фото прес-служби АВФУ

Загалом у цьогорічному турнірі взяли участь 12 команд із різних куточків України. П’ять кращих із них змагалися за підсумкову перемогу. До вирішальних протистоянь фіналісти підходили із заліковими балами, здобутими на попередній стадії. Згідно з регламентом, матчі проходили на півполя, грали за схемою «вісім на вісім», два тайми по 20 хвилин.

Збірна Львова, у складі якої виступали відомі футболісти Анатолій Саулевич, Едуард та Андрій Валенки, Анатолій Петрик та Анатолій Цебрій, на шляху до перемоги обіграла луцький «Абориген» (4:2), житомирський «Аміко» (1:0), чернівецьку «Буковину» (1:0) та зіграла внічию зі «Случем» із Красилова (3:3). Результати інших ігор фінальної частини: «Буковина» — «Абориген» — 0:1, «Случ» — «Абориген» — 2:5, «Абориген» — «Аміко» — 2:0.

Фото прес-служби АВФУ

Кращим гравцем турніру визнано капітана збірної Львова Володимира Шеремету.

Підсумкова таблиця чемпіонату України 55+

 

 

І

В

Н

П

М

О

1.

Збірна Львова

4

3

1

0

9—5

10

2.

«Абориген»

4

3

0

1

10—6

9

3.

«Случ»

4

0

3

1

8—11

3

4.

«Аміко»

4

0

2

2

1—4

2

5.

«Буковина»

4

0

2

2

2—4

2

 

Кубки й медалі переможцям та призерам вручили виконавчий директор Асоціації ветеранів футболу України Віталій Кулібабенко та заступник виконавчого директора Федерації футболу Львівської області Андрій Смольський.

Фото прес-служби АВФУ

«Цьогорічний чемпіонат України пам’яті Віктора Матвієнка відбувся в рамках святкування 125-річчя українського й львівського футболу, — наголосив Андрій Смольський. — З нагоди відзначення цієї вагомої дати ми проводимо низку заходів, починаючи з дитячих змагань і закінчуючи ветеранськими. Сьогодні ми ще раз переконалися, що в здоровому тілі — здоровий дух. Футболісти, яким більше 50-ти, а то й 60-ти років, зустрічаються, спілкуються, грають у футбол».

Фото прес-служби АВФУ

Підбив підсумки другого із семи турнірів, запланованих на 2019 рік АВФУ, Віталій Кулібабенко: «Минулого року з життя пішов заслужений майстер спорту, чудовий футболіст «Динамо» та збірної СРСР Віктор Матвієнко. Тож логічним було присвятити цей чемпіонат його світлій пам’яті, аби добрим словом та ділом згадати нашого доброго друга. Сам турнір пройшов у два етапи. Три та дві кращі команди з шести у двох попередніх раундах вийшли до фіналу, матчі якого радо погодився прийняти гостинний Львів. За команду переможців, збірну Львова, зіграли кілька колишніх футболістів «Карпат». Конкуренцію їй склав багаторазовий переможець чемпіонату 55+ «Абориген». Лучани гарно провели всі матчі, але безпосередньо львів’янам поступилися через прикрі помилки воротаря. Добре показав себе й третій призер, «Случ»: програючи збірній Львова — 0:2, він зумів звести гру до нічиєї.

Загалом змагання пройшли на високому рівні, на полі та за його межами були повага, доброзичливість та гарна майстерність. Завдяки підтримці президента АВФУ Олега Собуцького та голови Федерації футболу Львівської області Олександра Шевченка командам були забезпечені гарні умови для змагань, якісне суддівство, чудовий стадіон. Щодо наших найближчих планів, то в липні буде змагальна пауза, а вже в серпні розпочнуться попередні раунди в чемпіонаті України серед ветеранів 35+ та 45+».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.11.2019 11:02

Кубок України 40+. Трофей дістався команді «Ветеран-Лучеськ» із Луцька

2—3 листопада у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

01.11.2019 11:03

Кубок України 50+. «Сільмаш» із Коломиї виборює головний трофей

26—27 жовтня в Коломиї (Івано-Франківська область) на стадіоні &...

08.10.2019 17:10

Золоті нагороди чемпіонату України серед ветеранів 45+ — у «Буковини-Ретро»

5—6 жовтня у Вишневому на стадіоні «Центральний» від...

01.10.2019 12:02

«Агробізнес» із Волочиська переміг у чемпіонаті України серед ветеранів 35+

28—29 вересня у Вишневому на стадіоні «Центральний»&...

Підписатися на новини