Збірна України з пляжного футболу сьогодні розпочинає боротьбу на відбірному етапі Євроліги в Португалії

Сьогодні збірна України з пляжного футболу проведе перший поєдинок відбірного етапу цьогорічної Євроліги проти збірної Швейцарії. 

Підопічні Євгена Варениці лише тиждень тому повернулися з Білорусі, де брали участь у ΙΙ Європейських іграх. Наша команда зупинилася за один крок від бронзових медалей змагань, посівши четверте місце. 

Після короткого відпочинку й тренувального дня в Києві синьо-жовті в середу вилетіли до Португалії, де в містечку Назаре пройде перший відбірний етап Євроліги-2019. Суперниками українців у групі 1 дивізіону А будуть Швейцарія, Португалія та Польща.

Головний тренер збірної України Євген Варениця розповів про завдання нашої команди на португальському відбірному етапі. 

«За новим регламентом турніру цього сезону в дивізіоні А Євроліги виступає лише 12 команд. До фінальної частини виходять вісім кращих збірних. І серед трьох відбірних квартетів ми потрапили до найважчої групи. Наше завдання — набрати в ній мінімум п'ять очок, і цього має вистачити для виходу до Суперфіналу Євроліги. Інші групи набагато слабші, тому такі фаворити, як Іспанія, Італія, Росія чи Білорусь, без проблем мають виходити до фінальної частини турніру.

Швейцарія й Португалія — це добре відомі нам суперники з найвищих щабелів світового рейтингу. Щодо Польщі, то можу сказати, що це дуже непоступлива команда, з якою ми завжди граємо дуже важко. Поляки б'ються кожну хвилину матчу, нав'язують жорстку боротьбу. Техніка в них може й не така досконала, зате всі хлопці міцної статури, з характером.  

У першому поєдинку зі Швейцарією ми матимемо деякі проблеми зі складом. Його пропустить Ярослав Заворотний, який має дискваліфікацію ще з попередньої Євроліги. Крім того, через травму, яка дошкуляла йому весь турнір у Білорусі, ми змушені були залишити в Україні Олега Зборовського із сподіванням на допомогу виконавця в майбутніх змаганнях. Отже, будемо виходити на швейцарців лише із сімома польовими гравцями. А втім, рівень амбіцій збірної України незмінний, і наша мета — Суперфінал Євроліги», — сказав наставник синьо-жовтих.

На жаль, через тимчасові проблеми зі здоров'ям Євген Варениця за порадою лікарів не зміг вилетіти до Португалії разом із командою. Як і в Мінську, безпосередньо з тренерської лави нашими хлопцями керуватиме Микола Костенко.  

Розклад матчів. Група 1 

05.07.2019

Україна — Швейцарія     17.15

Португалія — Польща      21.00

06.07.2019

Польща — Швейцарія      15.00

Україна — Португалія      21.30

07.07.2019

Україна — Польща           16.30

Португалія — Швейцарія  21.30

Час початку матчів — київський.     

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини