Міжсезоння в УПЛ: перемоги «Олександрії» над авторитетами, трансфери «Зорі» та «Карпат»

Перші спаринги та новачки — розповідаємо, як клуби УПЛ готуються до нового сезону.

«ШАХТАР»

Чемпіони країни розпочали підготовку до сезону з новим головним тренером. Команда вже провела один збір в Австрії, зігравши проти болгарських ЦСКА (2:0) та «Лудогорця» (3:0). Луїш Каштру дав можливість проявити себе в інших командах Валерію Бондаренку («Віторія Гімарайнш») та Едуарду Соболю («Брюгге»).

«ДИНАМО»

Після спарингу з «Поліссям» (1:2) київські динамівці вирушили на збір до Австрії, де команда вже зіграла перший спаринг проти румунського клубу «Ботошані» (1:1).

В Австрії до команди приєдналися два новачки — універсал Олександр Караваєв і ганський захисник Мохаммед Кадірі. Крім того, уже повернулися до занять після травм Томаш Кендзьора, Фран Соль та Денис Бойко.

«ОЛЕКСАНДРІЯ»

Майбутній учасник Ліги Європи від України працює над «фізикою» на зборах в Нідерландах. Там команда Володимира Шарана поступилася німецькому «Юрдінгену» (3:4), а потім здолала авторитетних суперників — бельгійський «Андерлехт» (2:1), голландський АЗ (3:0) та німецький «Дуйсбург» (2:1).

«ВОРСКЛА»

Команда Віталія Косовського на зборах у Туреччині зіграла вже два спаринги — проти азербайджанського «Нефтчі» (3:2) та румунської «Політехніки» (1:0). Водночас клуб вирішив не продовжувати співпрацю з Александаром Кобахідзе, Володимиром Одарюком та В’ячеславом Шарпаром. 

«ЗОРЯ»

Новий тренер луганців Віктор Скрипник знайомиться з підопічними в контрольних іграх. «Зоря» зіграла двічі — проти хорватського «Хайдука» (1:1) та північномакедонської «Шкендії» (3:0).

Команду залишив Олександр Караваєв, натомість уже колишній динамівець Михайліченко залишився в «Зорі» на постійній основі. Богдан підписав контракт із луганським клубом строком на чотири роки. Крім того, продовжено орендну угоду із захисником Олександром Тимчиком. Залишили клуб колишні помічники Юрія Вернидуба Ігор Фокін, Олександр Ногін, Олександр Грицай, керівник науково-аналітичної групи Валерій Михайленко, а також голкіпер Олег Чуваєв і захисник В'ячеслав Чечер.

«МАРІУПОЛЬ»

Азовці запросили до своїх лав трьох чемпіонів світу серед юнаків — Максима Чеха, Віктора Корнієнка та Олексія Кащука. Крім того, з «Шахтаря» приїхав Дмитро Топалов.

На зборі в Туреччині азовці зіграли проти північномакедонської «Шкупи» (2:2), а також проти вірменського «Бананца» (2:0).

«ДЕСНА»

Команда Олександра Рябоконя також підсилилася гравцем юнацької збірної України, яка нещодавно тріумфувала на чемпіонаті світу. До лав чернігівців приєднався захисник «Шахтаря» Юхим Конопля. Крім того, гравцем команди став захисник Артур Западня («Волинь»).

Підготовку до сезону «Десна» проводить у Білорусі, де зіграла вже проти вірменського «Арарата» (0:0) та місцевого «Енергетика-БДУ» (3:2).

«ОЛІМПІК»

Донеччани розпочали підготовку до сезону 28 червня без Олексія Гая й Віталія Кольцова, які залишили команду.

Через кілька днів після початку тренувань «Олімпік» оголосив ім’я нового головного тренера, яким став бразилець Жуліо Сезар.

4 липня «Олімпік» зіграв одразу два спаринги — проти «Оболоні-Бровар» (0:1) та «Миколаєва» (5:0). Попереду на «олімпійців» очікує ще п’ять суперників.  

«КАРПАТИ»

Львів’яни готуються до нового чемпіонату вдома й зіграли проти «Вереса» (2:0), «Миная» (2:2) та «Прикарпаття» (3:0).

«Карпати» вже запросили трьох гравців — захисника збірної Люксембургу Марвіна Мартінса, оборонця «Динамо» Владислава Дубінчака та захисника «Шахтаря» Сергія Вакуленка. Водночас «Карпати» залишили Сергій Мякушко, Артем Федецький, Мартін Онгла  та Максим Кучинський.

«ЛЬВІВ»

«Містяни» вже провели один збір і 5 липня розпочнуть другий у Винниках. Підопічні Богдана Блавацького зіграли вже два поєдинки — проти «Ниви» з Тернополя (0:0) та «Агробізнесу» (3:3).

«ДНІПРО-1»

Команда Дмитра Михайленка запросила до своїх лав кількох новачків — чемпіонів світу з юнацької збірної України Сергія Булецу та Владислава Супрягу («Динамо»), а також півзахисника Александара Кобахідзе («Ворскла»).

Дніпряни готуються до дебюту в УПЛ в Україні й зіграли проти «Інгульця» (1:1), «Гірника» (1:2) та «Зорі» (1:1).

«КОЛОС»

29 червня гравці ковалівського «Колоса» зібралися на навчально-тренувальній базі в Ковалівці, де розпочали тижневий збір. 3 липня ковалівці зіграли перший товариський матч проти «Балкан» (2:0). Загалом у ковалівців заплановано сім контрольних ігор.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.03.2024 16:36

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 17-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

11.03.2024 12:18

Призначено офіційних осіб на матчі 21-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини