Євген Варениця: «Ми мали виходити до фіналу Європейських ігор»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця підбив підсумки виступу синьо-жовтих на ΙΙ Європейських іграх у Мінську.

Збірна України з пляжного футболу посіла на ΙΙ Європейських іграх четверте місце. У запеклій боротьбі наша команда поступилася в півфіналі Португалії (2:3, в дод. час), а в матчі за третє місце — Швейцарії (4:5).

Наставник збірної України Євген Варениця не зміг особисто керувати підопічними під час Ігор у Білорусі через тимчасове погіршення стану здоров'я. Місце на тренерській лаві в Мінську зайняв його давній партнер по роботі з командою Микола Костенко.

«Дуже важко спостерігати за такими важливими матчами не на місці подій. Чесно кажучи, у півфіналі та поєдинку за третє місце дивився лише по два періоди. Потім вимикав телевізор і виходив, настільки сильними були переживання. Треті періоди переглядав уже після закінчення матчів. Претензій до Миколи Костенка в мене ніяких — він молодець! Звичайно, зв'язувалися по телефону, по Вайберу, розробляли план на кожну гру», — розповів Євген Варениця. 

«І я, і хлопці дуже сильно розчаровані результатом, адже завданням-мінімум були бронзові медалі Ігор. Ми мали виходити до фіналу, однак десь, напевно, не вистачило фізичних кондицій. Ми зіграли три дуже важкі поєдинки на груповому етапі. У нас були Іспанія, Італія, Росія. А от у наших суперників по півфіналу, португальців, група була більш легкою. Фактично вони зіграли два матчі, адже Румунія була явним аутсайдером. Португальці підійшли до зустрічі з нами дещо свіжішими, і наприкінці поєдинку, коли наша перемога вже була близькою, нам просто не вистачило сил.

А от зі Швейцарією в матчі за третє місце навіть не знаю — можливо, далося взнаки розчарування від того, що не потрапили до фіналу. За класом — та й за всіма ігровими компонентами — ми мали обігрувати цю команду. Навіть видно було, що швейцарці нас дещо побоюються. Ми вели гру, у нас було значно більше моментів, однак необов'язкові, можна сказати, дитячі помилки призвели до поразки», — констатував тренер синьо-жовтих.

«Щодо складу нашої збірної на турнірі, то слід відзначити, що він був майже оптимальним. Шкодую, що не поїхав Юрій Щериця, адже він міг би додати якості грі нашої збірної. Тоді взагалі було б бездоганно. Чудово зіграли брати Борсуки та Олександр Корнійчук. Вони значно підсилили збірну. Якби вони готувалися з командою не тиждень, а хоча б три, вони б виглядали ще сильніше й від них можна було б очікувати ще більшого.

Великою неприємністю стала травма Дмитра Войтенка, яку він отримав у першому ж матчі. Плюс із травмою грав Олег Зборовський, що зазнав ушкодження перед самим турніром. Тому він не зміг продемонструвати все, на що здатний, адже грав на уколах. Але в цілому склад був бойовий», — сказав Євген Варениця. 

Додамо, що наступним турніром, в якому візьме участь збірна України з пляжного футболу, буде відбірний етап Євроліги 2019 року. Він проходитиме 5—7 липня в португальському містечку Назаре. Нашій команді за підсумками двох етапів кваліфікації в дивізіоні А треба посісти місце не нижче восьмого. У такому разі синьо-жовті потраплять до Суперфіналу Євроліги, який відбуватиметься також у Португалії, у місті Фігейра-да-Фош, 5—8 вересня.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
09.10.2019 13:10

Євген Варениця: «Всі суперники вище за нас у світовому рейтингу, але будемо битися!»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розп...

04.09.2019 15:02

Євген Варениця: «Ключовим у Суперфіналі Євроліги для нас буде протистояння з Італією»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розп...

21.06.2019 15:01

Євген Варениця: «Наше завдання-мінімум на Європейських іграх — потрапити до трійки призерів»

У суботу ввечері збірна України з пляжного футболу візьме курс на стол...

Підписатися на новини