Підсумки клубного сезону для легіонерів збірної України: Олександр Зінченко

Напевно, поки що клубний сезон-2018/2019 для півзахисника національної збірної України Олександра Зінченка є найвдалішим у кар’єрі. Особливо друга його частина.

Погодьтеся, не кожному гравцеві взагалі вдається за один сезон не просто здобути одразу три трофеї в англійському футболі, але й стати безпосереднім учасником справжньої запеклої боротьби за них. Олександру це вдалося.

Єдине, що не дасть Зінченку назвати минулий сезон ідеальним, — це чергова чвертьфінальна невдача «Манчестер Сіті» у Лізі чемпіонів. Найприкріше те, що у вирішальний момент турніру, коли команді Хосепа Гвардіоли належало зіграти на виїзді з «Тоттенхемом», через ушкодження Зінченко виявився недоступним для іспанського спеціаліста. Без українця у складі «Містяни» поступилися (0:1), а в матчі-відповіді (теж за відсутності Олександра) не змогли оформити перемогу з необхідним рахунком (3:2).

Утім, повертаючись до особистих звитяг українця, якого Гвардіола використовує на позиції лівого захисника, відзначимо дебютний гол Сашка в майці «Манчестер Сіті» та п’ять гольових передач. До цього в Зінченка результативних дій у складі англійського клубу не було.

Символічно, що першу результативну дію за «МанСіті» (гольовий пас) Олександр здійснив 7 листопада 2018 року в поєдинку Ліги чемпіонів проти українського «Шахтаря», у системі якого робив свої перші кроки в дорослому футболі.

Перспективи на сезон-2019/2020

Зараз важкувато сказати, яку роль відведе Хосеп Гвардіола українцю в наступному сезоні.

З одного боку, прямий конкурент Зінченка за місце на лівій бровці оборони «Манчестер Сіті» Бенжамен Менді, за якого були сплачені чималенькі гроші, відновився після травми й, упевнені, дуже хоче витіснити Олександра з основного складу.

З іншого — є блискуча друга частина сезону-2018/2019 та новий п’ятирічний контракт футболіста збірної України з англійським клубом. Сподіваємося, що переважить останнє.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.04.2024 10:45

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Олександр Зінченко

У відборі Євро-2024 півзахисник лондонського «Арсеналу» Ол...

28.03.2024 11:15

Гвардійці збірної України. Ювілей Олександра Зінченка

Після двох березневих поєдинків збірної України в плей-оф відбору Євро...

25.03.2024 12:30

Олександр Зінченко: «Ісландці люблять грати в чотири захисники й діяти на контратаках»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко поділився...

Підписатися на новини