Переможцем чемпіонату України серед аматорських команд уперше в історії став «ВПК-Агро»

У фінальному протистоянні представники Дніпропетровської області наприкінці гри здолали опір «Вікторії» із Сумщини.

Обидві команди пройшли непростий шлях до вирішальної зустрічі. «ВПК-Агро» посів перше місце у груповому турнірі, а в плей-офф вибив «Альянс» та «ЛНЗ-Лебедин». «Вікторія» ж у групі стала другою, а в раундах на виліт пройшла «Покуття» й ФК «Малинськ». Зазначимо, що представники Дніпропетровщини вперше вийшли до фіналу аматорського чемпіонату, тоді як команда із Сумської області захищала минулорічний титул.

Протягом практично всього матчу гра була рівною, а суперники володіли ініціативою по черзі. На початку зустрічі команди обмінялися ударами у площину: один з «агрономів» пробив головою, на що «Вікторія» відповіла пострілом зі штрафного. Надалі яскрава гра поступилася місцем боротьбі, однак ближче до завершення першого тайму виникло ще кілька моментів. Особливо небезпечним видався кутовий у виконанні «ВПК-Агро», після якого м’яч трохи розминувся зі стійкою.

У другій 45-хвилинці картина на полі майже не змінилася. Ближче до середини тайму номінальні господарі не реалізували чудовий момент, а незабаром уже їхньому голкіперу довелося рятувати команду після схожого епізоду. Наприкінці зустрічі «ВПК-Агро» старався проводити комбінації на чужій половині, тоді як футболісти «Вікторії» робили ставку здебільшого на стандарти. У підсумку під час однієї з атак представників Дніпропетровщини був забитий єдиний м’яч у цьому поєдинку. Півзахисник «ВПК-Агро» Арамаіс Маргарян, який вийшов на заміну по ходу зустрічі, скористався передачею партнера та відзначився влучним ударом від поперечини.

Номінальні господарі витримали заключний штурм суперників та добилися перемоги у фіналі. Після завершення матчу футболісти обох команд подякували своїм уболівальникам, які подолали чималу відстань, аби дістатися до Києва. Звісно, гравці «ВПК-Агро» не могли стримати емоції, адже пройшли тернистий шлях до Кубка, який їм урочисто вручили після завершення поєдинку.

Привітали переможців та фіналістів перший віце-президент Української асоціації футболу Вадим Костюченко, перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко, віце-президент ААФУ, президент клубу «Шкіряний м'яч» Андрій Біба.

— Вийшла шикарна гра, — відзначив Вадим Костюченко. — На мій погляд, у фіналі зустрілися два рівні суперники, але Фортуна посміхнулася команді з Дніпропетровської області. Вона вирвала перемогу, якої була гідна. Більш за все ми були вражені тим, що обидва колективи поважали один одного, тепло вітали один одного на нагородженні. Було велике свято аматорського футболу. Хочу побажати чемпіонам удачі у професіональному футболі, щоб вони так само вдало представляли свій край у професіоналах, як вони це робили в чемпіонаті України серед аматорів.

Фото aafu.org.ua

Чемпіонат України серед аматорських команд. Фінал

«ВПК-Агро» (Дніпропетровська обл.) — «Вікторія» (Сумська обл.) — 1:0 (0:0)

Гол: Маргарян (89).

«ВПК-Агро»: Бубенцов, Алексанов, Васильєв, Мельников (Дегтярьов, 55), Сидоренко, Яременко (к), Красов (Саблін, 64), Терехов, Шмигельський (Маргарян, 71), Коломоєць (Ткаченко, 79), Шарко (Донгаузер, 76).

Запасні: Гришин, Шаповалов.

Тренер: Сергій Соловйов.

«Вікторія»: Зінченко, Михайлюк, Ратушняк, Чередниченко, Яценко, Борисенко, Касьянов, Кузьмін, Нелін (к), Черніков (Романенко, 90+2), Акімов (Шевченко, 74).

Запасні: Зарубін, Чепіга, Рябцев, Шимко, Жалдак.

Тренер: Артем Радіонов.

Попереджені: Коломоєць (58), Шмигельський (69) — Борисенко (57).

Арбітр: Клим Заброда (Київ).

29 червня. Київ. НТК ім. В. Баннікова. 600 глядачів.

Фото aafu.org.ua

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.06.2023 15:42

«Дружба» (Мирівка) — чемпіон України серед аматорів сезону-2022/2023

30 червня в Києві на НТК ім. Баннікова відбувся поєдинок за золоті наг...

01.07.2019 18:51

ААФУ провела нараду з питань організації змагань сезону-2019/2020

У Будинку футболу відбулася нарада з питань організації чемпіонату та...

24.06.2019 12:33

Визначилися фіналісти чемпіонату України серед аматорських команд сезону-2018/2019

Футбольні клуби «Вікторія» (Миколаївка) та «ВПК-Агро...

09.06.2019 15:15

«Авангард» (Бзів) — володар Кубка України серед аматорів-2018/2019

У Вовчанську відбувся матч-відповідь фіналу Кубку України серед аматор...

Підписатися на новини