Друга ліга. Семеро новачків та амбітні плани старожилів у новому сезоні

Щорічної конференції ПФЛ, яка відбулася 27 червня в Києві, з нетерпінням чекали, передусім, уболівальники, які слідкують за суперництвом друголігових команд.

І вчора вони таки дочекалися вичерпної інформації: у турнірі виступатимуть 23 колективи, розділені на дві групи, причому серед них одразу сім новачків. Йдеться про другі команди «Чорноморця», «Оболоні-Бровар», «Авангарду», а також «Ужгород», «Альянс» (Липова Долина), «Діназ» (Вишгород), «ВПК-Агро» (Магдалинівський район).

За достовірною інформацією, «Альянс» свої поєдинки осінньої частини першості проводитиме в Сумах на стадіоні «Ювілейний». У піднесеному настрої й ужгородські шанувальники шкіряного м’яча, які вірять, що їхня команда, беручи приклад із земляків із «Миная», теж не гаятиме часу на підвищення в класі.

У дебютанта другої ліги, «Ужгорода», є гарний приклад від земляків із «Миная».  Фото ffz.org.ua

Утім, треба визнати, що новачкам складно буде претендувати на місця на п’єдесталі пошани, адже претендентів на підвищення у класі чимало. Зокрема, новому керманичу «Вереса» Юрію Вірту керівництво ФК одразу ж поставило завдання: завоювати перепустку до першої ліги. До речі, Юрій два з половиною роки тому вже очолював рівненську команду, і, звичайно, докладе зусиль, аби не розчарувати клубне керівництво та фанів. Хоча, оскільки стадіон в Рівному перебуває на реконструкції, «Верес» знову буде змушений виступати на одній з арен області. Уже точно можна сказати, що за рівненців більше не виступатимуть Ярослав Рафальський, Станіслав Чучман, Олександр Бондаренко, Марат Даудов та Олег Маїк. Отже, дуже багато залежатиме від того, як найближчим часом в Рівному попрацюють на трансферному ринку.

Має серйозні наміри щодо завоювання путівки до першої ліги й запорізький «Металург». Днями змушений був піти у відставку головний тренер Олег Таран, який не зумів підкорити цю висоту минулого сезону. Його замінив Іван Богатир, якому допомагатимуть Олексій Годін, Руслан Галігузов та Георгій Негірєв.

А от у «Калуші» ще не знайшли нового керманича після того, як у відставку пішов головний тренер Андрій Нестерук. Більше не працюватиме в клубі й генеральний директор Юрій Касіянчук.

Непочатий край роботи й у клубного керівництва «Буковини» та «Нікополя». Ці команди зберегли статус майстрів, але їм треба серйозно підсилитися, як тренерськими кадрами, так і футболістами. Інакше чергового провалу буде складно уникнути.

Наостанок повідомимо, що делегати конференції ПФЛ проголосували за виключення із другої ліги «Сум» і «Миру».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини