Перша ліга. Новини міжсезоння: Маркевич очолив «Агробізнес», а Кобін — «Минай»

Переважна більшість першолігових колективів ще тільки розпочала підготовку до нового сезону, але вже не обійшлося без кількох гучних тренерських призначень.

Харківський «Металіст 1925» після відставки Олександра Горяїнова очолив його асистент Андрій Демченко. Раніше йому доводилося стояти біля керма «Вереса» і ФК «Львів». Перед Демченком поставлене завдання повернути Харкову місце в еліті, хоча очевидно, що без серйозного підсилення команди не обійтися. Тим паче, що лави «Металіста 1925» у міжсезоння вже залишили воротар Данило Каневцев, півзахисники Олег Синиця, Дмитро Гранкін, Єгор Чегурко й нападник Андрій Фаюк.

А «Минай» доволі несподівано очолив Василь Кобін — екс-гравець збірної України, який замінив Кирила Куренка, що вивів закарпатців до першої ліги. Правда, поки що Кобін буде виконуючим обов’язки головного тренера, адже в нього ще немає необхідної ліцензії. До речі, під його керівництвом «Минай» провів уже два спаринги — і, що цікаво, обидва за кордоном. Спочатку закарпатці поступилися словацькому «Партизану» з Бардейова — 1:2, а 26 червня ввечері зіграли внічию з угорським «Дебреценом» — 2:2.

Новачок першої ліги, «Минай», зіграв унічию (2:2) в гостях з учасником Ліги Європи — угорським «Дебреценом». Фото www.dvsc.hu

А от у нового керманича «Агробізнесу» Остапа Маркевича, сина відомого футбольного фахівця, із тренерською ліцензією все гаразд. До переїзду у Волочиськ він працював з юнацькими командами іспанського «Вільярреала». Клубне керівництво націлило Остапа Маркевича на здобуття місця в першій шістці, і він не приховує, що для цього доведеться запрошувати легіонерів.

33-річний воротар Богдан Шуст залишив «Ворсклу» у статусі вільного агента і став граючим тренером «Інгульця», який у новому сезоні збирається здобути путівку до Прем’єр-ліги.

Такі ж амбітні плани й у «Волині», яка докладає зусиль, аби вже найближчим часом її лави поповнили такі імениті виконавці, як Тарас Михалик із московського «Локомотива» та Артем Федецький із львівських «Карпат». Не зможе головний тренер Андрій Тлумак розраховувати на воротаря Богдана Когута, захисника Сергія Петька, півзахисника Артура Западню та нападників Ігоря Карпенка й Дмитра Козьбана. Свій перший спаринг лучани проведуть 1 липня з «Вересом».

І наостанок повідомимо, що «Черкащина-Академія» змінила прописку і прийматиме суперників не в селищі Білозір’я, а в Черкасах.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини