Жіноча збірна України в Києві зіграла внічию з командою Білорусі

Сьогодні, 12 червня на столичній «Оболонь-Арені» національна жіноча збірна України в рамках підготовки до кваліфікації Євро-2021 провела товариський поєдинок проти команди Білорусі.

Для участі у зборі головний тренер синьо-жовтих Наталія Зінченко запросила 13-х гравців із національного чемпіонату, а також вісім легіонерів, які виступають у чемпіонатах Туреччини, Білорусі, Литви, Польщі, США, Ізраїлю та Франції. У список також потрапила дебютантка — Ніколь Козлова з американського клубу «Вірджінія Тех». 

До речі, свій останній матч у столиці України жіноча національна команда проводила ще у 2014 році, і саме зі збірною Білорусі. У відборі до ЧС-2015 українки перемогли — 8:0. Загалом за історію синьо-жовті провели з білоруською командою 23 поєдинки, в яких здобули 18 перемог, чотири рази зіграли внічию й зазнали однієї поразки.

Фото Павла Кубанова

Цього разу білоруські футболістки зіграли на українській землі набагато краще, уникнувши поразки та пропустивши в Києві лише один м’яч. А перед самим матчем відбулася приємна та емоційна подія. Заступник голови Комітету жіночого футболу Української асоціації футболу Іван Шепеленко під оплески вболівальників привітав із 100-м матчем у футболці національної збірної її капітана, півзахисника клубу «Житлобуд-1» Дар’ю Апанащенко.

Стартові хвилини поєдинку на «Оболонь-Арені» пройшли за переваги українок, і вже на 4-й хвилині мала можливість відкрити рахунок Вероніка Андрухів. Гості вперше небезпечно потурбували український захист на 12-й хвилині, але Анастасія Ліннік з вигідної позиції не влучила в рамку.

Рахунок у грі було відкрито в середині першого тайму, після того, як Ольга Овдійчук використала помилки білорусок у захисті. Наприкінці тайму Ольга мала змогу оформити дубль, але, обігравши двох суперниць, із воротарем впоратися українка не змогла.

У перерві головний тренер збірної України Наталія Зінченко зробила кілька замін, і ротація складу призвела до втрати пильності господарів біля своїх воріт. У підсумку після кутового Ксенія Кубічная рахунок зрівняла. Українки прагнули вирвати перемогу, створили кілька гарних нагод, але в підсумку все ж таки нічия — 1:1. 

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, що відбірний турнір до Євро-2021 українки розпочнуть 3 вересня домашнім матчем із чинним олімпійським чемпіоном, дворазовим чемпіоном світу та восьмиразовим чемпіоном Європи — збірною Німеччини. Гра відбудеться у Львові на «Арені Львів». У 2019 році підопічні Наталії Зінченко проведуть ще два виїзні поєдинки — 5 жовтня з тією ж Німеччиною й 8 жовтня з Ірландією. Решту матчів кваліфікаційного турніру європейської першості, у тому числі проти збірних Греції та Чорногорії, українки зіграють у 2020 році. 

Товариський матч національних жіночих збірних 

Україна — Білорусь — 1:1 (1:0)

Голи: Овдійчук (35) — Кубічная (48).

Україна: Самсон, Подольська (Філенко, 46), Андрухів, Басанська, Калініна (Тараканова, 46, Куніна, 72), Панцулая, Андрущак (Кітаєва, 46), Овдійчук, Апанащенко (Козлова, 90), Хіміч (Романенко, 46), Кравець.

Білорусь: Воскобовіч, Казакевіч, Ліннік (Ніколаєнко, 71), Шлапакова (Краснова, 29, Дубень, 71), Гражіна-Щербаченя, Козюпа, Слесарчік, Харламова, Пилипенко, Шуппо (Стежко, 79), Кубічная.

Арбітр: Моніка Муларчук (Польща).

12 червня. Київ. «Оболонь-Арена». 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.02.2024 20:24

Володимир Пятенко: «Підопічні діяли першим номером, і цей план виправдав себе»

Жіноча збірна України двічі перемогла в стикових матчах Ліги націй-202...

03.10.2023 17:06

Жіноча Ліга націй-2023/2024: визначився час початку матчів між збірними України та Греції

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

28.09.2023 14:01

Володимир Пятенко: «Поки не звертаю уваги на турнірну таблицю. Незважаючи на невдалий старт, ще не все втрачено»

Національна жіноча збірна України провела два стартові матчі в новоств...

21.09.2023 19:00

Жіноча Ліга націй. Офіційна програма до матчу Україна — Сербія

Офіційну програму до матчу жіночої Ліги націй Україна — Сербія,...

Підписатися на новини