Прем’єр-ліга: відбулися матчі-відповіді плей-офф

Сьогодні «Колос» вирішив долю протистояння з «Чорноморцем» на свою користь, а матч «Карпат» із «Волинню» не був дограний.

Оскільки обидва перші перехідні поєдинки завершилися без забитих м’ячів, претенденти на місця в елітному дивізіоні зберігали відносно рівні шанси на остаточну перемогу. Деяка перевага була на боці колективів, які виступали в сезоні, що завершився, у першій лізі, оскільки вони проводили матчі-відповіді на своїх стадіонах.

На відміну від ігор, які відбулися чотири дні тому та в яких суперники діяли занадто обережно, сьогоднішні зустрічі видалися більш відкритими та насиченими подіями. Зокрема, у Ковалівці у ворота «Чорноморця» було призначено три 11-метрові. Перший із них, у виконанні Лисенка, воротар одеситів Літовченко парирував, однак два інші реалізував Гавриш. У «моряків» було кілька нагод забити у відповідь, але вони їх змарнували. Зокрема, Гошкодеря влучив у стійку з близької відстані. У другому таймі у грі сталася 15-хвилинна пауза: арбітр був вимушений призупинити матч через безлад на гостьовій трибуні.

Емоційним видалося й протистояння колективів, що представляють Західний регіон України. Рахунок у Луцьку відкрили гості: Кльоц відзначився прямим ударом зі штрафного. Але ще до перерви екс-гравець «Карпат» Кожанов відновив рівновагу, влучно пробивши головою з передачі Цюпи. У другому таймі лучани мали шанс повести в рахунку, але Бартулович влучив у поперечину. Потім господарі залишилися в меншості через вилучення Сімініна, а невдовзі в їхні ворота було призначено 11-метровий, який реалізував Понде. У компенсований час Мірошніченко зробив рахунок 1:3, а потім арбітр зупинив гру через неналежну поведінку вболівальників. Матч так і не було відновлено. 

Склад учасників чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги наступного сезону має бути визначено 12 червня, коли відбудуться загальні збори учасників УПЛ.

Фото fckarpaty.com

Плей-офф за право грати в УПЛ у сезоні-2019/2020

Матчі-відповіді

08.06.2019

«Колос» (Ковалівка) — «Чорноморець» (Одеса) — 2:0 (0:0)

Голи: Гавриш (57, з пенальті, 63, з пенальті).

На 18-й хвилині Лисенко («К») не реалізував пенальті.

Перший матч — 0:0.

«Волинь» (Луцьк) — «Карпати» (Львів) — перервано на 90+6-й хвилині за рахунку 1:3 (1:1)

Голи: Кожанов (43) — Кльоц (37), Понде (82, з пенальті), Мірошніченко (90+3).

Вилучений: Сімінін (70, «В»).

Перший матч — 0:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.03.2024 16:36

Призначено офіційних осіб на перенесений матч 17-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

11.03.2024 12:18

Призначено офіційних осіб на матчі 21-го туру Vbet Ліги-2023/2024

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб ...

Підписатися на новини