U-21: молодіжна збірна України стала переможцем Турніру Валерія Лобановського!

У вирішальному поєдинку змагань усе вирішив м'яч, забитий півзахисником команди «Арсенал-Київ» Михайлом Мудриком, який вийшов на заміну.

Останнє побачення українців і ізраїльтян на Турнірі Валерія Лобановського відбулося в минулому році. У півфіналі змагань синьо-жовті поступилися супернику з рахунком 0:1. Щоправда, господарі виступали командою на два роки молодшою. Тоді підопічні Олександра Петракова готувалися до фінальної частини Євро-2018 (U-19).

У 16-му розіграші опоненти вже в якості молодіжних збірних зустрілися у вирішальному поєдинку. Нагадаємо, що в півфіналі Ізраїль виграв у Болгарії, а Україна перемогла Кіпр.

Фото прес-служби УАФ

Якщо в стартові хвилини поєдинку гра була фактично рівною, то в середині тайму почала вимальовуватися невелика перевага гостей, принаймні по ударах. Один тільки Альтман міг вразити ціль тричі. Українці відповіли небезпечно лише одного разу. На 29-й хвилині Топалов дальнім ударом перевірив пильність воротаря ізраїльтян. На добиванні Смирний цілився в ближній кут, але Охайон і тут був на висоті. А на 37-й хвилині господарі залишилися в меншості. Козак відмахнувся від суперника, за що отримав справедливу червону картку від Євгена Арановського.

Фото прес-служби УАФ



Початок другого тайму ознаменувався шквалом атак із боку збірної Ізраїлю, але дива в рамці творив Білик, який відбив кілька мертвих ударів. Синьо-жовті відповіли стандартом, після якого небезпечно пробивав Топалов, але й тут дуель виграв голкіпер.

Фото прес-служби УАФ


Ізраїльтяни продовжували володіти м'ячем і нагнітати обстановку біля воріт Білика. Українці чекали свого шансу в контратаці. І дочекалися його на 69-й хвилині. Топалов віддав передачу до штрафного, а там Мудрик, розібравшись із воротарем гостей, поцілив у ціль із гострого кута. 1:0.

Природньо, що ізраїльтяни не збиралися здаватися. Наприклад, на 80-й хвилині Білик знову став героєм епізоду, потягнувши удар від Даси. Останні хвилини поєдинку пройшли на половині синьо-жовтих, але команда витримала тиск, відстоявши перемогу.

Хлопці Руслана Ротаня, граючи в меншості більше тайму, зуміли проявити характер і виграти турнір вперше за 10 років.

Фото прес-служби УАФ

Турнір Валерія Лобановського. Фінал

Україна (U-21) — Ізраїль (U-21) — 1:0 (0:0)

Гол: Мудрик (69).

Україна: Білик, Мілованов, Бабогло, Чеберко, Лебеденко (Стецьков, 60), Козак, Білошевський, Алібеков (Биков, 46), Смирний (Мудрик, 60), Топалов (Лєднєв, 88), Кожушко (Луньов, 65).

Ізраїль: Охайон, Шломо (Леві, 63), Броун (Ашкеназі, 72), Барібо, Гурфінкель, Йосеффі (Даса, 63), Арад (Гроппер, 85), Савір (Лакао, 46), Халайла (Голан, 85), Кохен Гертель (Кохен, 63), Альтман (Карзев, 46).

Попереджений: Броун.

Вилучений: Козак (37).

Арбітр: Є. Арановський (Київ).

5 червня. Київ. НСК «Олімпійський».

Фото прес-служби УАФ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.05.2021 20:05

Переможцем Турніру Валерія Лобановського стала молодіжна збірна Узбекистану

У вирішальному поєдинку змагань молодіжна збірна України нічого не зум...

28.05.2021 11:00

Турнір Лобановського. Збірна України боротиметься за перемогу у змаганнях у матчі з Узбекистаном

Сьогодні на НТК ім. В. Баннікова відбудеться заключний матч Турніру Ло...

27.05.2021 20:12

Турнір Валерія Лобановського. Збірна Узбекистану з мінімальним рахунком перемогла команду Азербайджану

Мінімальна перемога узбекистанців дозволяє збірній України поборотися...

26.05.2021 21:51

Руслан Ротань: «Ніколи не можна опускати руки. Ми будемо боротися»

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань прокоментував...

Підписатися на новини