У день старту Турніру Валерія Лобановського його учасники поклали квіти до пам'ятника видатному українському тренеру

Сьогодні вранці учасники Турніру Валерія Лобановського вшанували пам'ять великого тренера, поклавши квіти до його пам'ятника на столичному стадіоні «Динамо».

Представники молодіжних збірних України, Кіпру, Ізраїлю та Болгарії в день старту Турніру Валерія Лобановського поклали квіти до підніжжя пам'ятника Метру. До церемонії, що пройшла на київському стадіоні «Динамо», долучився перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов. 

Фото прес-служби УАФ

Олег Валерійович відзначив, що церемонія, присвячена старту Турніру Валерія Лобановського, мала на меті підкреслити повагу до пам'яті видатного українського тренера:

«Ми недарма проводимо два матчі турніру на «Олімпійському». Адже саме на цій арені Валерій Васильович здобував свої головні перемоги. Тим більше, що проведення поєдинків на головному стадіоні країни додає статусності змаганням.

Фото прес-служби УАФ

Ми намагаємося доводити до української молоді усвідомлення величі особистості Лобановського, те, що він значить для українського футболу. Останнім прикладом може бути придбання Українською асоціацією футболу в сім'ї Валерія Лобановського 200 примірників книги про видатного тренера, які ми сьогодні ми подарували футболістам молодіжної і юнацьких збірних України. Навіть якщо не всі прочитають її до останньої сторінки, все одно, вважаю, це правильним кроком. Адже і просте знайомство з такою книжкою є, безумовно, корисним для молоді. Крім того, на початку травня ми провели турнір пам'яті Валерія Васильовича, який відбувся у рідній школі Лобановського №319, і в якому взяли участь старшокласники з різних шкіл Києва. А восени ми плануємо провести ще одні змагання, присвячені Великому тренеру, але вже серед учнів молодших класів.  

Фото прес-служби УАФ

Також важливими недавніми подіями в контексті розвитку молодіжного футболу в Україні були проведення 2 червня Кубку Блохіна та запрошення до спілкування з молоддю виданого футболіста київського «Динамо», володаря «Золотого м'яча»-1986 Ігоря Бєланова. 

Наостанок я хочу побажати нашій молодіжній збірній здобути перемогу на цьому турнірі. Цього року Валерію Васильовичу виповнилося б 80, тож нехай хлопці докладуть максимум зусиль».

Турнір Валерія Лобановського

Півфінали

Ізраїль (U-21) — Болгарія (U-21)

3 червня. Київ. НТК ім. В. Баннікова. 15.00

Україна (U-21) — Кіпр (U-21)

3 червня. Київ. НСК «Олімпійський». 18.00

Фінал або матч за 3-є місце

5 червня. Київ. НТК ім. В. Баннікова. 15.00

Матч за участю молодіжної збірної України (фінал/матч за 3-є місце)

5 червня. Київ. НСК «Олімпійський». 18.00

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.08.2023 10:08

Олег Протасов: «Матчі чемпіонату демонструють світові нескореність та переможний дух нашої держави»

Перший віце-президент Української асоціації футболу Олег Протасов прок...

Підписатися на новини