Кубок Карітасу-2019 виграла команда із Львівщини

1 червня, у День захисту дітей, відбулися вже четверті всеукраїнські змагання з вуличного футболу «Кубок Карітасу», організовані за підтримки Української асоціації футболу та благодійного фонду «Розвиток футболу України».

За кубок змагалися команди з Хмельницького, Дніпра, Бродів, Запоріжжя, Одеси, Кам'янського, Краматорська та Києва. Під час перерв між матчами для дітей та глядачів проводилися цікаві вікторини та ігри з подарунками. Із показовим номером виступив спеціальний гість — учасник найсильнішої команди України з футбольного фристайлу «Укрфристайл» Ігор Самодед.

Щодо самого турніру, то третє місце на ньому посіла столична команда «Мрія», друге — «Голкіпер» із Запоріжжя. Перемогу ж у змаганнях здобула команда «Карітас» (Броди, Львівська обл.).

Фото прес-служби УАФ

На відкритті змагань були присутні уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба та генеральний секретар Міжнародного благодійного фонду «Карітас України» Дзвенислава Чайківська. Учасники турніру отримали від УАФ та представника БФ «Розвиток футболу України» Ірини Макаревич футбольні м'ячі, подарунки, а команди, що посіли призові місця, — медалі. Дипломами та цінними подарунками були відзначені також тренери команд. Володимир Василенко, президент Української асоціації розвитку футболу, подарував дітям футбольну екіпіровку. Індивідуальні відзнаки отримали кращі в номінаціях.

Даний захід організовується БФ «Карітас України» вже четвертий рік поспіль. Його мета — активно гуртувати молодь з усіх куточків України навколо спорту, здорового способу життя, взаємоповаги й спілкування на рівних.

Фото прес-служби УАФ

Ідея Кубку Карітасу — це класична ідея вуличного футболу, яким він є у світі: гра для всіх, незалежно від рівня підготовки, статі чи соціального статусу. У командах — і хлопці, і дівчата, більшість з яких — із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Тренування з футболу для них — спосіб ставити цілі, формувати силу волі, спілкуватися, ставати сильнішими.

Цим проектом організатори та партнери заохочують молоде покоління розширювати власний світогляд та культивувати позитивні звички, іти до мети, незважаючи на зовнішні обставини, вміти підтримувати та приймати підтримку від товаришів.

Підписатися на новини