Новини з табору збірної України: структура, ігрові зв’язки та кілометраж

Учасники вчорашнього контрольного матчу, в якому збірна України перемогла СК «Дніпро-1» із рахунком 2:1, поділилися своїми враженнями від спарингу з прес-службою нашої національної команди.

Андрій Шевченко (головний тренер збірної України): «Ця контрольна гра дуже важлива для збірної. У нас чимало виконавців, які не мали ігрової практики, оскільки їхні чемпіонати закінчилися раніше.

Фото Павла Кубанова

Тож, аби не було великого змагального простою, і потрібний був цей матч. Я вдячний команді «Дніпро-1» за те, що вона відгукнулася на нашу ініціативу провести цю контрольну зустріч. Поєдинок вийшов цікавим. «Дніпро-1» — команда, яка хоче грати у футбол, і для нас важливо було передусім згадати ігрові зв’язки, відновити структуру гри. Хлопці набігали кілометраж, що важливо для підготовки до двох відбірних матчів».

Дмитро Михайленко (головний тренер СК «Дніпро-1»): «Нашим завданням було отримати задоволення від гри, уникнути травм і набратися досвіду. Гадаю, ми все максимально виконали. Можливість зіграти з національною збірною — унікальна, тож ми раді такій нагоді. Вийшла обопільно гостра гра — моменти були в обох команд. Але, мені здається, ми підійшли до поєдинку у зовсім різному стані.

Фото scdnipro1.com.ua

Якщо збірна на даний момент трохи розбалансована — хто після відпустки, хто після сезону, хто взагалі не грав, то ми перебуваємо в гарному ігровому тонусі, сезон лише закінчився. Тому порівнювати функціональний стан команд некоректно. Ми раді, що ніхто з гравців національної збірної не отримав травми. Це важливо. Сподіваємося, що вони через цю гру добре підготуються до найближчих матчів».

Руслан Маліновський (півзахисник збірної України): «Гарний спаринг. Для нас важливо було відчути ритм гри, адже в багатьох хлопців вже давно не було офіційних матчів. Результат не мав значення, головне — дати хороший об‘єм роботи, «продихатися», бо наступний поєдинок відбудеться аж 7 червня. Тому треба було зіграти для загального самопочуття, відчути партнерів. Для «Дніпра-1» це також цінна зустріч, адже він готується до виступу в УПЛ.

Фото Павла Кубанова

Андрій Миколайович сказав, щоби ми отримували задоволення від гри, але без пустощів, тобто серйозно поставилися до матчу. Тож ми прагнули грати в комбінаційний футбол, і, думаю, були моменти, коли ми дуже добре взаємодіяли, і в нас виходили цікаві атаки. Для Романа Яремчука, хоч це й не офіційний поєдинок, забити сьогодні було дуже важливо. Хочу привітати його. Сподіваюся, це дасть йому поштовх відзначатися голами в наступних матчах». 

Роман Яремчук (нападник збірної України): «Уже чимало часу минуло після завершення чемпіонату Бельгії, тож важливо підготувати себе фізично, набігати кілометри, аби підготуватися до наступних випробувань. Усі показали себе нормально, плюс ми виграли.

Фото Павла Кубанова

Навіть у таких зустрічах позитивний результат важливий. Після гри Андрій Миколайович сказав, що ми молодці, виконали поставлене завдання, із чим усіх і привітав. У нас у команді панує дуже гарна атмосфера».  

Іван Петряк (півзахисник збірної України): «Це — тренувальна гра, адже ще не всі збірники прибули до команди. Від такого матчу більше інформації отримують тренери, а нам слід підтримувати фізичний стан. І гравці з «молодіжки» допомогли. Звичайно, гаряче було сьогодні, але до цього треба бути готовими, адже скоро літо. Тож цей матч цінний у фізичному плані. 

Фото Павла Кубанова

Ми дотримувалися структури гри, у нас уже були теоретичні заняття, тому ми намагалися виконати всі вказівки тренерського штабу. Спека свою роль зіграла, але, гадаю, тренери залишилися задоволеними. Кожна гра — це помилки, і це добре — є над чим працювати, над чим міркувати. Наш опонент теж добре зіграв. Гадаю, «Дніпро-1» здивує всіх у Прем'єр-лізі, тому що це — серйозна команда із хорошим наставником, вона добре грає, і протистояти їй буде складно».

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини