Євген Коноплянка: «Відчуваю, що набираю форму»

Один із лідерів національної команди, півзахисник «Шальке» Євген Коноплянка, завжди являє приклад сконцентрованості та відданості грі.

От і на цих зборах Євген Коноплянка — серед найактивніших і під час тренувань, і в організації фізичної активності між ними. Одразу після вечірнього заняття півзахисник був готовий відповісти на запитання прес-служби національної команди.

Як самопочуття після інтенсивного тренування?  

— Правду кажучи, сил сьогодні витратили чимало, був насичений день. Зранку — фітнес, стабілізація, потім — великий теніс (це вже моя індивідуальна робота для підсилення фізичних кондицій). А ввечері ми провели доволі цілеспрямоване тренування — на фізику, на тактику й узагалі на все, що потрібно. Просто супертренування! Відчуваю, що набираю форму.

Фото Павла Кубанова

Інтенсивність тренування ознака цієї частини збору. Однак попри насичені заняття, ти знаходиш можливість організувати хлопців на всілякі змагання, урізноманітнюючи роботу. Міні-гольф, теніс... Помітно, що ти любиш грати…

— Так, уже десь роки три, як я не люблю в обід спати, дивитися телевізор чи сидіти в телефоні. Я полюбляю інтенсивне життя. Намагаюся комусь запропонувати позмагатися на нефутбольних майданчиках. Хто згоден пограти — я завжди «за».

Попереду в нас важкий матч із сербами. Які твої очікування від цього поєдинку?

— Серби — дуже серйозний суперник. Під час сезону ми ледь не щодня спілкувалися на тему цього матчу з моїм одноклубником та другом Матією Настасичем, обмінювалися думками, розмовляючи про нашу збірну і про їхню. У результаті ми оцінили шанси команд як 50 на 50. Ось такого висновку ми дійшли. У них — топ-гравці, як і у нас. Вважаю, що все в наших руках. Усе залежить від того, як ми налаштуємося і як підготуємося в усіх аспектах — не буду їх зараз перелічувати. Якщо ми будемо готові, то досягнемо своєї мети.

Фото Павла Кубанова

І потім — у нас є маленька перевага: ми граємо вдома…

— Це сто відсотків! Ми давно не грали у Львові, сподіваюся, вболівальники скучили за нами, як і ми за ними. Тож вірю, що 12-й гравець буде гнати нас уперед!

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.05.2023 18:05

Євген Коноплянка зі своєю «Краковією» зіграв унічию в чемпіонаті Польщі

У 33-му турі польської Екстракляси «Краковія» півзахисника...

13.05.2023 21:00

«Краковія» Євгена Коноплянки зазнала поразки в чемпіонаті Польщі

У 32-му турі польської Екстракляси «Краковія» півзахисника...

06.05.2023 20:36

«Краковія» Євгена Коноплянки зазнала поразки в чемпіонаті Польщі

У межах 31-го туру польської Екстракляси «Краковія» півзах...

01.05.2023 22:12

М’яч Євгена Коноплянки врятував його «Краковію» від поразки в матчі чемпіонату Польщі

У 30-му турі польської Екстракляси «Краковія» півзахисника...

Підписатися на новини