Андрій Шевченко: «Упродовж підготовки відберемо 23—24-х гравців»

Після ранкового тренування головний тренер національної команди України Андрій Шевченко поспілкувався з представниками ЗМІ.

— Андрію Миколайовичу, яка робота запланована на цьому зборі?

— Зараз у таборі збірної чимало гравців, у чемпіонатах яких матчі завершилися трохи раніше, ніж в українській Прем’єр-лізі. Оскільки викликати достатню кількість збірників сьогодні ніяк не вийде, адже більшість із них грає за провідні українські клуби, ми й зробили цей збір спільно з молодіжною командою. Серед запрошених до складу легіонерів є виконавці, які раніше не отримували багато ігрового часу в національній збірній, — на цьому зборі вони мають шанс довести, що заслуговують на більше. Є також гравці, які відновлюються після травм, як-от Андрій Ярмоленко, який також приєднався до нас. Учора ми зібралися, сьогодні провели тренування, плануємо зіграти 29 травня контрольний поєдинок із СК «Дніпро-1». А вже після завершення чемпіонату України до нас приєднається решта виконавців, і ми розпочнемо безпосередню підготовку до ігор із Сербією та Люксембургом.

Фото Павла Кубанова

Наскільки великою проблемою є той факт, що гравці в різний час завершили свої чемпіонати? Як би ви оцінили фізичну форму виконавців?

— Гравці національного чемпіонату мають бути в гарній формі. Вони провели чимало матчів у заключній частині сезону за свої клуби, іншими словами, вони перебувають в ігровому циклі. Зараз ці виконавці проведуть ще два поєдинки упродовж чотирьох днів, а потім у збірній у них буде можливість і відновитися, і підготуватися як слід до матчів відбору. Наша проблема — це травмовані ключові гравці. Однак я викликав велике число кандидатів, аби перевірити кондиції та готовність кожного. Після того, як зберуться всі, ми приймемо остаточне рішення щодо складу й залишимо 23—24-х виконавців, які й будуть готуватися до обох поєдинків кваліфікації.

Фото Павла Кубанова

Андрій Ярмоленко сьогодні тренувався з усіма. Чи зрозуміло, в яких він кондиціях?

— В Андрія — вільний графік роботи. Після шести місяців відсутності через травму найважливіше завдання для нього — відновитися. Він лише розпочав цей процес, тому ніхто не буде форсувати його підготовку. В Андрія на тренуваннях свої завдання. Сьогодні він пограв трохи нейтральним, подивимося, як відреагує його нога, і після цього вже будемо приймати рішення щодо його подальшої роботи. Думаю, хлопцеві треба дати спокій у цей момент. Дуже добре, що Ярмоленко приєднався до нас. Він допоможе й психологічно, адже є досвідченим гравцем, який давно в команді, має величезний авторитет і є справжнім професіоналом. Те, що він тут із нами зараз, — психологічно важливо напередодні найближчих двох ігор.

Фото Павла Кубанова

Кажуть, для ідеальної команди має бути сплав молодості й досвіду. У вас зараз 50 на 50. Як би ви оцінили перспективи молоді?

— Для молоді робота з національною командою — це дуже гарний досвід. Відчути інші швидкості, ознайомитися з іншим тренувальним процесом — усе це дуже цінно для них. Якщо вони себе гарно проявлять, у них може бути чудове майбутнє й у національній команді. Оскільки ці хлопці вже зараз є кандидатами до збірної U-21, ми дивимося на них із точки зору перспективи їхнього потрапляння до головної команди. Але для цього треба, аби минуло бодай кілька років, і вони зміцніли. Такі збори лише допоможуть молодим футболістам у плані досвіду роботи з основними гравцями.

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини