Мирон Маркевич: «В іспанців є чому повчитися, але наші ветерани їм ні в чому не поступаються»

Минулого вік-енду збірна України серед ветеранів провела два насичені дні в Мадриді.

У перший день було здобуто перемогу на престижному Турнірі cолідарності-2019, у другий — проведено матч зі збірною місцевої української громади. За команду легенд вітчизняного футболу виступав 68-річний голова Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич, який поділився своїми враженнями:

— Ми брали участь у дуже поважному турнірі, були імениті команди, багато титулованих футболістів. Збірна України дуже серйозно поставилася до цього змагання, перемогла майже в усіх іграх, у тому числі у фіналі з мадридським «Атлетико» — 3:1. Хочу подякувати нашим футболістам: мало того що перемогли — забивали класні м'ячі, створювали комбінації, заслуживши повагу місцевих глядачів. Руслан Ротань, Сергій Назаренко, Олексій Бєлік... Вони всі в чудовій ігровій формі, продовжують отримувати насолоду від футболу та дарувати емоції вболівальникам. Мені все дуже сподобалося, радує, що й сам узяв участь.

Зовсім іншим був другий день, коли ми влаштували свято діаспорі, яка в Мадриді та в усій Іспанії дуже численна. Прийшло багато людей, для нас танцювали та співали українські ансамблі. Команду громади теж маю відзначити, за рівнем це аматори, але характер у них справжній, бійцівський. Нам було нелегко знайти до них підхід.

Іспанський футбол має свій неповторний стиль, в іграх ветеранів це теж помітно?

— Знаєте, вони всі навчені, техніка на дуже високому рівні. Фізично погрузнішали, стали важчими, уже нема тієї швидкості, але як вони працюють із м’ячем! Нам потрібно це переймати. І робити це з дитячих років, доводячи майстерність до автоматизму. Наші ветерани ні в чому суперникам не поступалися й представили український футбол із найкращого боку.

Фото прес-служби АВФУ

Переважна більшість гравців збірної ветеранів у різні роки виступала під вашим керівництвом. Як зараз до вас ставляться, коли граєте в одній команді?

— Нормально. Коли я тренував футболістів, завжди брав участь в ігрових вправах. Приємно, що й зараз із ними граю. Ставляться до мене, маю правильно підібрати це слово, тактовно. Стараюся, наскільки можу, їм допомагати — або, принаймні, не заважати грати у футбол. За ці чудові хвилини на полі хочу сказати спасибі всім гравцям та тренеру Анатолію Дем’яненку.

Наступні матчі збірної ветеранів заплановані на 89 червня у Львівській області. Наскільки відомо, ви теж долучилися до їхньої організації…

— До мене звернулися керівники команд із Підмонастиря та Рудків (ці люди підтримують ветеранський футбол, виставляють команди на чемпіонат Львівської області) із проханням зіграти зі збірною ветеранів. Олег Собуцький, за що йому окрема подяка, погодився й дуже допоміг в організації цих ігор. Збірна проводить турне в підтримку української армії, а тут ми ще підтримаємо нашу збірну в здобутті путівки на Євро-2020, відвідавши матчі на «Арені Львів» 7-го та 10 червня проти Сербії та Люксембургу. У збірної ветеранів будуть дві гарні гри, наскільки я знаю, очікується багато глядачів, бо для Підмонастиря та Рудків такі поєдинки будуть справді історичними. Користуючись нагодою, запрошую всіх у ці дні відвідати Львівську область та ігри національної й ветеранської збірних України.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини