Євро-2020. Національна команда України розпочинає підготовку до матчів проти Сербії та Люксембургу

Першими до розташування національної збірної України в харківському готелі Superior Golf & Spa Resort прибули легіонери — гравці «Гента» Роман Яремчук та Ігор Пластун, Василь Кравець із «Леганеса», Мар’ян Швед із «Селтика» та Іван Петряк, в якого поки що діє контракт із «Ференцварошем». 

Майже одночасно з гравцями національної збірної з'явилися вісім кандидатів до «молодіжки», яка проведе в Харкові спільний збір із головною командою країни. Молоді та більш досвідчені виконавці мешкають та працюють за одним графіком: першим пунктом програми був колективний обід. А о 17-й усі присутні в таборі синьо-жовтих гравці проведуть перше тренування на стадіоні «Сонячний». 

Фото прес-служби УАФ

Поступове наповнення складу 

Сьогодні ввечері до збірної приєднаються Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка та Роман Безус, а також ще троє футболістів із «молодіжки». 27—28 травня прибуде решта легіонерів — Руслан Маліновський, Олександр Зінченко, Артем Кравець та Едуард Соболь.

А 1 червня склад національної команди поповниться гравцями з української Прем'єр-ліги. 

Фото Миколи Василькова

Ігор Пластун: «Збірна — це вершина» 

У розмові з прес-службою національної команди Ігор Пластун розповів, що встиг до збору відпочити разом із сім’єю, зокрема — відвідати з туристичною метою Львів. Також Ігор поділився емоціями від виклику до лав синьо-жовтих: «Збірна — це вершина в кар’єрі гравця, тож виклик сюди — це справжнє щастя! Я приїхав із позитивним настроєм і прагненням потрапити до заявки на гру. Треба плідно попрацювати, адже попереду в нас дуже важливі матчі. Вважаю плюсом для команди те, що ми зібралися раніше за наших опонентів, — матимемо більше часу для підготовки». 

Фото прес-служби УАФ

Іван Петряк: «Відійшов від стресу, готовий до роботи» 

Іван Петряк, який нещодавно став батьком, зізнався, що приїзд до національної команди для нього є ще й додатковою нагодою відволіктися від емоційно негативного завершення клубного сезону: «Упродовж 1,5 місяця в мене був дуже непростий період, пов’язаний зі зміною клубу. Я відчув на собі весь негатив уболівальників. Народження сина допомогло вийти із цього стресу — я просто викинув увесь негатив із голови. Зараз приїхав до збірної лише з позитивними емоціями, аби довести свою готовність допомогти команді. Поки був без ігрової практики, активно працював сам, відтак із нетерпінням очікую занурення в тренувальний процес!» 

Олександр Гливинський, прес-секретар національної збірної України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.07.2021 12:05

Капітани збірної України: за час Євро-2020 Ярмоленко обійшов Шовковського та Калитвинцева

П’ять матчів Євро-2020, в яких атакувальний півзахисник збірної...

22.07.2021 11:05

Євро-2020. Роман Яремчук — у топ-10 гравців, що найчастіше на турнірі влучали в площину воріт суперників

Нападник збірної України Роман Яремчук розділив із бельгійцем Ромелу Л...

21.07.2021 15:00

Збірна України на Євро-2020: офіційні дані матчів, доробок гравців

На Євро-2020 збірна України вперше в історії виступів на чемпіонатах Є...

21.07.2021 11:03

Євро-2020. Андрій Ярмоленко — у топ-10 найкращих асистентів турніру

Атакувальний півзахисник національної збірної України Андрій Ярмоленко...

Підписатися на новини