Вадим Свириденко: «ФФУ відіграє важливу роль у питанні реабілітації воїнів АТО»

Під час XXII Конгресу ФФУ, що проходив у Запоріжжі, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко розповів про співпрацю з Федерацією футболу України:

— Разом із Федерацією футболу України ми працюємо над програмою реабілітації воїнів АТО, тих, хто має поранення. У 2014 році постало питання, як ми можемо допомогти у відновленні нашим воїнам. Відповідь була на поверхні — спорт, який має для цього важливе значення. Я як військовослужбовець, який отримав поранення і проходив реабілітацію у США, пересвідчився в цьому особисто.

Повернувшись до України, ми почали рухатися в цьому напрямку. Розуміючи, що хлопцям потрібна допомога професіоналів, ми зверталися до різних федерацій. Коли розпочали роботу з ФФУ, досягли неймовірних результатів. Федерація футболу виступила організатором та надала велику допомогу у створенні різних турнірів. Вона показала, що дійсно турбується про наших військових. Футбол дав нам можливість допомагати один одному, спілкуватися, адже саме спілкування є одним із чинників відновлення для військових після поранень. Реакція була неймовірна. Хлопці почали питати, коли будуть наступні турніри. У першому Кубку Нескорених брало участь шість команд із різних областей, зараз у нас турнір на 40 команд.

Упевнений, ми й далі будемо рухатися в цьому напрямку так само продуктивно, як і до сьогодні. Адже для хлопців важливо не тільки грати у футбол. Завдяки ФФУ вони можуть поспілкуватися, навіть просто потрапити на футбол — на матчі збірної України, українських клубів...

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини