Андрій Павелко: «Обладнання для організації роботи системи VAR, як ми й обіцяли, презентовано на фіналі Кубку в Запоріжжі»

15 травня в Запоріжжі перед фінальним поєдинком Кубку України сезону-2018/2019 було презентовано обладнання, необхідне для налагодження роботи системи VAR в Україні.

Після погодження й підписання меморандуму з ФІФА та ІФАБ розпочнеться його тестування й навчання арбітрів, які працюватимуть із системою VAR на матчах. Про це сайту ffu.ua розповів президент Федерації футболу України Андрій Павелко.

— Радий повідомити футбольній спільноті, що під час фіналу в Запоріжжі, як ми й обіцяли, було презентовано обладнання, яке буде використовуватися в роботі системи відеоповторів і допоможе мінімізувати кількість помилок арбітрів під час матчів.

Попереду в нас ще чимало процедур і погоджень, що входять до переліку вимог, виконання яких є обов’язковою умовою запуску VAR в Україні. Зокрема, це погодження й підписання відповідного меморандуму з ФІФА та ІФАБ, навчання арбітрів, тестування технології й обладнання та, знову ж таки, оцінка проведеної роботи з боку спеціалістів ФІФА та ІФАБ. Після завершення всіх цих етапів підготовки система VAR повноцінно запрацює на футбольних поєдинках у нашій країні, — повідомив Андрій Павелко.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.10.2023 09:00

Вітаємо Андрія Павелка з днем народження!

Бажаємо міцного здоров’я, найважливішого для кожного українця &m...

11.07.2023 17:04

Офіційно. Судове рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади президента УАФ скасоване

Суд не продовжив рішення про відсторонення Андрія Павелка від посади п...

28.06.2023 13:00

Адвокати розповіли про перебіг досудового розслідування та суть самої справи проти керівництва УАФ

У столичному Будинку футболу відбулася прес-конференція щодо спра...

Підписатися на новини