Нові міста зустрічають фестиваль «Відкриті уроки футболу»

У смт Березанка в Миколаївській області 20 квітня відбувся соціальний фестиваль ФФУ «Відкриті уроки футболу».

У рамках заходу на місцевому стадіоні зібралося близько 200 дітей із 14-ти шкіл району та дошкільного закладу «Сонечко», а також понад 20 волонтерів.

На урочистому заході були присутні голова Березанської ОТГ Валерій Хомицький, начальник відділу культури, молоді та спорту Березанської РДА Ольга Булат, член виконкому ФФУ та голова Федерації футболу Миколаївської області Олександр Пасічний, керівник Березанської районної федерації футболу й куратор проекту «Відкриті уроки футболу» Ігор Чапчай та інші почесні гості.

Фото прес-служби ФФУ

З вітальним словом перед учасниками свята виступив Олександр Пасічний, наголосивши на важливості проведення подібних заходів. «Мені дуже приємно, що стільки прекрасних дітей зібралося сьогодні на цьому стадіоні. Федерація футболу України разом із друзями та партнерами й надалі буде робити все можливе, щоб дитячо-юнацький, масовий футбол продовжив свій стрімкий розвиток, і особлива увагу в цій роботі й далі приділятиметься дітям із соціально незахищених верств населення», — зазначив голова обласної федерації футболу.

Урочиста лінійка, підняття прапору, виконання Гімну України, святковий настрій і велике бажання учасників пограти у футбол, виконати спеціальні вправи під керівництвом досвідченої команди тренерів та волонтерів перетворили стадіон у повноцінний фізкультурно-спортивний комплекс. Із дітьми працювали психологи, поліцейські, ну і, звичайно ж, хлопці грали у футбол, освоювали прийоми передачі м’яча, долали смугу перешкод, виконували вправи на орієнтацію й рівновагу. Усі учасники пройшли навчання на спеціалізованих майданчиках. Кожен із них отримав на пам’ять від ФФУ брендовану футболку й грамоту учасника проекту «Відкриті уроки футболу».

А вже 25 квітня фестиваль перемістився до Золочівської ДЮСШ, де за участю 192-х вихованців Золочівської територіальної громади Харківської області віком 9—12 років пройшли «Відкриті уроки футболу».

Фото прес-служби ФФУ

Волонтери проекту, а це досвідчені викладачі фізичної культури, що пройшли відповідну підготовку, провели спортивні естафети з елементами футбольної гри та «Солодкий кубок» для учасників змагань.

У травні «Відкриті уроки футболу» завітають до Валківського та Куп’янського районів. Усі школи, що залучені до проекту, отримають м’ячі та спортивний інвентар. Разом із районними державними адміністраціями буде організовано справжнє футбольне свято для учнів. Також ХОФФ планує проведення фестивалів і в інших районах області. Влітку «Відкриті уроки футболу» пройдуть у дитячих таборах відпочинку області.

Далі, з 2-го по 4 травня «Відкриті уроки футболу» гостювали в місті Першотравенськ, що на Дніпропетровщині.

Розпочалося спортивне дійство з веселої розминки. Після цього волонтери розташувалися групами на 12-ти локаціях для участі в різноманітних футбольних іграх, вправах і конкурсах. Вони знайомили дітей із найпростішими елементами футболу, правилами поведінки на стадіоні, основами здорового способу життя та об’єднували всіх дітей, у тому числі дітей-переселенців. Усі учасники отримали велике задоволення та позитив від свята. Наостанок Федерація футболу України подарувала всім дітям і волонтерам різноманітний футбольний інвентар та брендовані футболки.

Нагадаємо, що фестивалі «Відкриті уроки футболу» відбуваються за проектом Європейського Союзу та сприяють соціальній інтеграції між вимушено внутрішньо переміщеними дітьми з Донецька та Криму з їхніми однолітками з інших громад.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини