Вадим Костюченко: «Традиційним турніром Федерація футболу України вшановує героїв-чорнобильців»

У День чорнобильської трагедії в Києві за сприяння Федерації футболу України відбувся традиційний турнір серед юних футболістів столиці.  

Трагічну дату — 33-річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття — у Києві відзначили традиційним, уже 27-м за ліком, футбольним турніром «Дзвони Чорнобиля», цього разу — серед дітей 2009 року народження.

На Троєщині, в одному з найбільш населених районів столиці, учасники щорічних змагань не тільки визначили кращого на футбольному полі, але й вшанували пам'ять героїв, які ціною власного життя та здоров’я врятували нашу країну та весь світ від фатальних наслідків катастрофи. Ініціатором проведення цього турніру став один із ліквідаторів аварії, почесний президент ФК «Троєщина» Микола Сьомін.

Цьогоріч у турнірі, матчі якого відбулися на майданчику зі штучним покриттям (60x40), взяли участь чотири столичні команди (ФК «Десна», ДЮСШ-14, ФК «Парма», ФК «Троєщина»), які об’єднали більше 60-ти юних гравців. Учасників турніру та його переможців вітали почесні гості — перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко та депутати Київради Юрій Зубко й Вадим Онуфрійчук. Федерація футболу України вже за доброю традицією передала для юних спортсменів футбольні м’ячі.

Фото Павла Кубанова

«Пам'ять про страшну трагедію, яка коштувала багатьох життів, назавжди залишиться в наших серцях, — відзначив у своєму вітальному слові Вадим Костюченко. — Герої віддали своє здоров’я та життя за майбутнє України та Європи, й хочу вас запевнити, що федерація футболу робитиме все можливе, всіляко підтримуючи такі турніри, аби про цих видатних людей, яким уся країна завдячує своїм сьогоденням, пам’ятало не тільки сучасне, а й майбутні покоління українців».

Переможцями турніру стали юні футболісти ФК «Десна», срібло отримала ДЮСШ-14, бронза дісталася ФК «Парма», почесне четверте місце посів ФК «Троєщина».

Фото Павла Кубанова

Призи в індивідуальних номінаціях отримали:

 — кращий воротар — Назар Пилипенко (ФК «Десна»);

 — кращий захисник — Богдан Катаражук (ФК «Троєщина»);

 — кращий бомбардир — Дмитро Калініченко (ФК «Парма»);

 — кращий нападник — Нікіта Горобчук (ДЮСШ-14).

Після закінчення турніру за традицією його учасники й почесні гості поклали квіти до меморіалу «Героям Чорнобиля».

Фото Павла КУбанова

До речі, як повідомив Вадим Костюченко, у цьому ж районі столиці у рамках Меморандуму про співпрацю ФФУ з Асоціацією міст України, який був підписаний президентом ФФУ Андрієм Павелком та мером Києва Віталієм Кличком, за адресою вул. Драйзера, 2-б було реконструйовано футбольний стадіон, відкриття якого заплановане на осінь поточного року.

Підписатися на новини