Віталій Одегов: «Ми викликали 16-х виконавців для того, аби якомога більше хлопців отримали міжнародний досвід»

Головний тренер юнацької збірної України з футзалу Віталій Одегов розповів про справи команди напередодні виступу на турнірі в Італії.

У рамках підготовки до матчів фінальної частини Євро-2019 (U-19) наша команда 27—29 квітня візьме участь у Torneo Delle Nazioni. Під час навчально-тренувального збору синьо-жовтих в Ужгороді їхній наставник Віталій Одегов поспілкувався з прес-службою Асоціації футзалу України.

Уже за кілька днів юнацька збірна проведе перші міжнародні поєдинки після участі в основному раунді Євро-2019 у Північній Македонії. Розкажіть про пріоритетні завдання на найближчий турнір.

— У рамках Torneo Delle Nazioni ми зіграємо зі збірними Іспанії, Італії та Словенії. Завдання — побачити свій рівень у протистоянні з іспанцями. Це одна з найсильніших збірних у європейському та світовому футзалі на всіх рівнях. Спробуємо отримати максимальну користь за підсумками поєдинків, а також зрозуміти, над чим ще нам треба попрацювати напередодні фінальної частини Євро-2019. Хочеться, щоб хлопці відчули впевненість у протистоянні із сильними суперниками.

Цього разу до складу збірної викликано більше гравців, ніж зазвичай. Розкажіть, із чим пов'язані кількісні зміни?

— Ми викликали 16-х виконавців для того, аби якомога більше хлопців отримали міжнародний досвід. Ми мали можливість узяти до Італії таку кількість гравців та вирішили скористатися нею. Упродовж трьох матчів тренерський штаб матиме змогу виділити кожному з них час на майданчику. Це піде на користь як самим футзалістам, так і загальнокомандній справі.

У команді присутні й декілька дебютантів. Можете більше розповісти про них?

— Так, абсолютними новачками юнацької збірної стали Андрій Британ та Максим Сехов. Андрій трохи молодший. Він доволі непогано проявив себе в юнацькій Екстра-лізі, де став чемпіоном у складі «Академії НФК «Ураган». Максим виступає в чемпіонаті Житомира за команду «ІнБев», виглядає досить добре. Зайвим свідченням цього стала його успішна гра у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, де він разом зі своїм колективом здобув золоті медалі. Ми не зупиняємося й завжди намагаємося переглядати нових кандидатів, які проявляють себе з найкращого боку на клубному рівні.

Учора під час фіналу чемпіонату України серед ВНЗ зазнав травми Федір Овакімян. Чи поїде він до Італії разом із командою?

— На жаль, пошкодження не дозволить Федору вирушити на турнір зі збірною. Безперечно, нам його не вистачатиме, оскільки він є одним із ключових гравців команди. Бажаємо йому одужання та чекаємо на наступних зборах. Замість нього до лав збірної був викликаний Олег Негела з «Урагану-2-КФВ».

Чи маєте ще плани щодо навчально-тренувальних зборів навесні?

— Наприкінці травня ми плануємо зібратися в Україні. Проведемо збір та зіграємо спаринги з футзальними командами нашої країни. Упродовж цього часу ми спробуємо попрацювати над низкою техніко-тактичних завдань, тому обрали такий шлях.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:43

Юнацька збірна України з футзалу вдруге перемогла команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

20.04.2024 19:59

Юнацька збірна України з футзалу в товариському матчі здолала команду Угорщини

У межах підготовки до відбору Євро-2025 (U-19) із футзалу юнацька збір...

11.04.2024 16:00

Визначився склад юнацької збірної України з футзалу на матчі з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

28.03.2024 10:05

Юнацька збірна України з футзалу проведе два спаринги з командою Угорщини

Оновлена юнацька збірна України з футзалу продовжить підготовку до поє...

Підписатися на новини