Євген Варениця: «Нам не надто пощастило з жеребом на першій стадії відбору Всесвітніх пляжних ігор»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця поділився враженнями від жеребкування 1/8 фіналу відбору Всесвітніх пляжних ігор у США.

9 травня збірна України з пляжного футболу розпочне відбірний турнір у рамках європейської кваліфікації на Всесвітні пляжні ігри в американському Сан-Дієго. Волею жереба на нашу команду чекає зустріч зі збірною Азербайджану. Поєдинок 1/8 фіналу відбору пройде в іспанському містечку Салоу. 

Наставник синьо-жовтих Євген Варениця поділився своїми думками щодо майбутнього протистояння: «Я можу сказати, що нам не надто пощастило з жеребом. Наприклад, українська збірна могла натрапити на Чехію або Англію, які значно слабші. А от Німеччина й Азербайджан у сітці були найсильнішими, й одна з цих команд і стала нашим суперником. 

До речі, у минулорічному Суперфіналі Євроліги в Італії ми зустрічалися з азербайджанцями. Тоді це був поєдинок за сьоме-восьме місця на турнірі, але він визначав долю перепустки на ΙΙ Європейські ігри в Мінську. І ми здобули перемогу з рахунком 5:1.

Щодо власне збірної Азербайджану, то я можу відзначити, що в ній немає зірок світового масштабу. Але це дуже добре підготовлена тактично команда з гравцями приблизно однакового рівня. Азербайджанці мають класних воротарів, які однаково сильно грають і руками, і ногами, що в цьому виді футболу дуже важливо. Це дисциплінована збірна, яка надає перевагу грі на контратаках. Утім, і слабких місць у неї вистачає, але про це я зараз говорити не буду». 

Додамо, що в разі успішного виступу нашої команди в 1/8 фіналу відбору на Всесвітні пляжні ігри у чвертьфіналі на неї чекатиме переможець пари Росія — Норвегія. До фінальної частини змагань у Сан-Дієго вийдуть лише півфіналісти кваліфікаційного турніру.

Нагадаємо, що кілька днів тому збірна України провела в Баку два спаринги саме з командою Азербайджану — 4:3, 3:3. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.04.2024 10:00

Збірна України з пляжного футболу піднялася на одну сходинку у світовому рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

14.03.2024 12:00

Збірна України з пляжного футболу перебуває в топ-20 світового рейтингу

Всесвітня організація пляжного футболу (BSWW) оновила рейтинг чоловічи...

23.12.2023 16:41

Визначилися найкращі гравці українського чоловічого та жіночого пляжного футболу у 2023 році

Асоціація пляжного футболу України визначила трійки найкращих грав...

14.12.2023 17:15

Визначено найкращого гравця пляжного футболу України 2023 року

За підсумками сезону Асоціація пляжного футболу України визначила...

Підписатися на новини