Анатолій Бузнік: «Два суперники студентської збірної України на турнірі «Карпатський простір» уже відомі»

Готуючись до Всесвітньої універсіади в Італії, студентська збірна України в Тернополі провела контрольний матч із командою місцевого педагогічного університету ім. В. Гнатюка.

— На централізований збір для підготовки до міжнародного турніру «Карпатський простір» мої підопічні повинні зібратися наприкінці травня, — розповів головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. — Що ж до спарингу в Тернополі, який відбувся на центральному міському стадіоні, то ідея його проведення виникла спонтанно. 10 років тому в Польщі ФК «Тернопіль», за який виступали студенти місцевого педагогічного університету, став чемпіоном Європи серед студентських команд. До речі, тоді тернополяни у фіналі взяли гору над івано-франківським «Факелом», що представляв університет нафти і газу.

Аби відзначити ювілей цієї перемоги, ректор тернопільського вузу Богдан Буяк запропонував провести контрольний поєдинок, на який ми з радістю погодилися, адже несподівано з’явилася ще одна нагода переглянути потенційних кандидатів до збірної. Тільки ми вирішили запросити гравців, що представляють команди майстрів та вузівські колективи із західних областей України. Найбільше футболістів делегувала «Буковина»: воротаря Марка Медведєва, захисника Едуарда Матвєєнка та нападника Андрія Понєдєльніка.

Що ж до нашого суперника, то в першому таймі грали футболісти, які здобули ту пам’ятну звитягу в Польщі, а після перерви на полі з’явилися нинішні студенти університету. Їхніми діями, як і 10 років тому, керував відомий наставник Василь Івегеш.

— І як розгорталися події у спарингу?

— Рахунок відкрив гравець тернополян Ігор Сливка, вирівняв становище Тарас Завійський, відомий за виступами за «Карпати», а наприкінці поєдинку Дмитро Голодей із «Чорткова-Академії» приніс збірній вольову перемогу — 2:1.

Трьох-чотирьох виконавців зі складу, який грав у цьому матчі, ми запросимо для участі в «Карпатському просторі». Зокрема, гарне враження справив Роман Толочко з «Карпат».

— Уже відомо, хто буде суперником студентської збірної України на цьому турнірі?

— Насамперед нагадаю, що він проходитиме з 27-го по 30 травня на Закарпатті. Уже точно можна сказати, що нашими візаві будуть збірні Молдови й Латвії. На ще одне вакантне місце претендують ізраїльтяни, корейці та китайці. Що ж до нашого складу, то ті футболісти, що захищатимуть спортивну честь України на цих міжнародних змаганнях, і виступатимуть невдовзі на Універсіаді в італійському Неаполі.

Товариський матч

Студентська збірна України — збірна ТНПУ ім. В. Гнатюка — 2:1

Голи: Завійський, Голодей — Сливка.

Студентська збірна України: Ющишин (Медведєв, 46), Заставецький, Матвєєнко, Білий, Коник (Щербанюк, 46), Завійський, Толочко, О. Понєдєльнік (Різник, 46), А. Понєдєльнік, Палій, Голодей.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.07.2019 14:30

Українські студентки з Харкова — бронзові призерки чемпіонату Європи!

Із 20-го по 27 липня в іспанському Мадриді проходив чемпіонат Європи з...

10.07.2019 13:02

У півфіналі турніру за 5—8 місця Універсіади студентська збірна України зіграє з командою Ірландії

Після поразки від бразильців українські студенти втратили шанси посіст...

02.07.2019 14:04

Сьогодні стартує футбольний турнір Всесвітньої універсіади за участю студентської збірної України

В італійському Неаполі стартує ювілейна, ХХХ літня Всесвітня універсіа...

16.06.2019 18:10

ХХХ літня Всесвітня універсіада: чоловіча збірна України зіграє у групі з Італією та Мексикою

3 липня в Неаполі (Італія) стартує ювілейна, ХХХ літня Всесв...

Підписатися на новини