За що боротимуться футболісти збірної України наприкінці клубного сезону-2018/2019

Клубний сезон-2018/2019 уже вийшов на фінішну пряму, тож саме час глянути на те, за що боротимуться клуби, де виступають футболісти, яких Андрій Шевченко запрошував на березневий збір національної команди та включав до резервного списку.

Україна

«Шахтар» Андрія Пятова, Богдана Бутка, Сергія Кривцова, Миколи Матвієнка, Тараса Степаненка, Марлоса, Віктора Коваленка, Сергія Болбата й Жуніора Мораеса продовжує боротися за чемпіонство в нашій Прем’єр-лізі та Кубок України. Зараз відрив гірників від київського «Динамо» складає сім пунктів, а до завершення турніру залишається дев’ять турів. У півфіналі Кубку команда Паулу Фонсеки зіграє проти «Дніпра-1».

Фото Павла Кубанова

У свою чергу не полишають сподівань стати чемпіонами України й збірники з «Динамо»: Денис Бойко, Артем Шабанов, Микита Бурда, Віталій Миколенко, Віктор Циганков, Сергій Сидорчук, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко та Володимир Шепелєв.

Продовжує боротьбу за місце в Лізі Європи «Зоря» Олександра Караваєва. У чемпіонаті команда йде п’ятою, а в півфіналі національного Кубку зіграє проти «Інгульця».

Іспанія

За великим рахунком, «Леганес» Андрія Луніна своє головне завдання на сезон — зберегти прописку в Ла Лізі — уже виконав. За сім турів до закінчення чемпіонату команда, маючи в активі 40 очок, посідає 11-у сходинку, відірвавшись від небезпечної зони на 10 пунктів. З іншого боку, від зони Ліги Європи «Леганес» відділяє лише п'ять очок.

Фото Павла Кубанова

У Сегунді рветься до елітного дивізіону «Альбасете» Романа Зозулі. Зараз команда українського форварда перебуває на третій сходинці в турнірній таблиці, що дає право зіграти у плей-офф за вихід до Прімери. Утім, від другого місця, яке надає пряму путівку до еліти, «Альбасете» відділяє лише очко, а від першого — чотири. До закінчення турніру залишилося сім турів.

Бельгія

За сім турів до фінішу вирішального етапу чемпіонату Бельгії «Генк» Руслана Маліновського очолює турнірну таблицю, випереджаючи найближчих конкурентів із «Брюгге» на один пункт.

Фото Павла Кубанова

«Гент» Романа Яремчука, Романа Безуса та Ігоря Пластуна поки що посідає останнє місце в таблиці чемпіонської шістки. Від четвертої сходинки, яка надасть право зіграти у плей-офф за місце в Лізі Європи, команду українців відділяє шість пунктів. Щоправда, є ще шанс пробитися на міжнародну арену через Кубок країни. 1 травня «Гент» у фіналі зустрінеться з «Мехеленом».

Англія

«Манчестер Сіті» Олександра Зінченка в цьому сезоні може здобути чотири трофеї. Кубок англійської ліги вже стоїть у музеї «Містян». У Прем’єр-лізі «МанСіті» поки що йде другим, відстаючи від «Ліверпуля» на два очки, але маючи гру в запасі. До фінішу команді українця належить провести ще шість поєдинків. У фіналі Кубку Англії (18 травня) «Манчестер Сіті» зіграє проти «Уотфорда». А в першому чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів підопічні Хосепа Гвардіоли поступилися на виїзді «Тоттенхему».

Фото Павла Кубанова

Німеччина

На жаль, на «Шальке» нашого Євгена Коноплянки наприкінці сезону чекає важка боротьба за збереження прописки в бундеслізі. Зараз гельзенкірхенці посідають рятівне 14-е місце. Від небезпечної зони їх відділяє п’ять очок, а до фінішу турніру залишається шість турів.

Туреччина

У турецькій Суперлізі «Кайсеріспор» Артема Кравця має невеликі шанси потрапити до Ліги Європи. Для цього команді українця необхідно ліквідувати відставання від омріяного четвертого місця в 10 очок. На це в «Кайсеріспору» є сім турів. Але якщо Кубок Туреччини здобуде «Галатасарай», команда Кравця вже перебуватиме від єврокубкової зони на відстані одного пункта. 

Фото Павла Кубанова

Угорщина

Упевнено крокує до свого чемпіонського титулу в першості Угорщини «Ференцварош» Івана Петряка. За шість турів до фінішу команда Сергія Реброва випереджає найближчих конкурентів із «Віді» на вісім очок.

Фото Павла Кубанова

Чехія

За три тури до початку вирішального плей-офф упевнено утримує своє четверте місце «Яблонець» Едуарда Соболя. Утім, боротьба за єврокубкові квоти в Чехії ще попереду.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.09.2022 15:05

Гравці збірної України Волинець та Піхальонок поділилися враженнями від підготовки до матчів Ліги націй

Гравці збірної України Євген Волинець та Олександр Піхальонок розповіл...

04.05.2022 18:14

Гравці збірної України поділилися враженнями від роботи в перші дні тренувального збору в Словенії

Гравці збірної України прокоментували роботу на початку навчально-трен...

16.05.2021 14:05

Попов і Трубін поділилися експрес-враженнями від першого дня роботи збірної України в Харкові

Гравці збірної України Денис Попов та Анатолій Трубін прокоментували п...

09.11.2020 15:02

У складі збірної Польщі напередодні товариського матчу з командою України відбулися зміни

Одразу три гравці збірної Польщі не допоможуть своїй команді в то...

Підписатися на новини