Новий сезон «Відкритих уроків футболу» стартував у Запоріжжі

2 квітня в Запоріжжі стартував новий сезон соціального проекту ФФУ «Відкриті уроки футболу», що здійснюється за підтримки Європейського Союзу. Семінарам для волонтерів передувала прес-конференція, що відбулась у конференц-залі запорізького готелю «Рейкарц».

«Вітаю й дякую всім учасникам семінарів. Для допомоги дітям ви зуміли об’єднати місцеву владу, волонтерів, учителів фізичної культури, дитячих тренерів, шкільних психологів, поліцейських, батьків. Підтримую вас і впевнений, що футбол — це ефективний інструмент для інтеграції дітей-переселенців у місцеві громади», — привітав учасників семінарів перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.

Фото прес-служби ФФУ

На прес-конференції виступили Євгеній Столітенко, національний координатор проекту від Федерації футболу України; Віктор Межейко, голова Запорізької обласної федерації футболу; Едуард Гугнін, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації; Наталія Власова, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації, а також головний тренер луганської «Зорі» Юрій Вернидуб.

Фото прес-служби ФФУ

«Європейський Союз підтримує «Відкриті уроки футболу», тому що це дуже важливо для дітей, що залишилися без своїх рідних домівок і були вимушені переїхати в нові для себе місця. Усі вони чекають від нас уваги й підтримки в майбутньому. Ваш проект допомагає цим дітям інтегруватись у мирне суспільство та знайти нових друзів», — підкреслив сектор-менеджер представництва Європейського Союзу в Україні Вадим Штірбу.

Фото прес-служби ФФУ

Програмний директор Асоціації крос-культурних проектів Ханне Мадсен у своєму виступі зазначила: «Я вперше в Україні, але вже зараз можу сказати з упевненістю, що ваша країна стає законодавцем моди в реалізації нашого проекту, ви дуже злагоджено працюєте для допомоги дітям». 

Під час прес-конференції всім присутнім було презентовано емоційний проморолик про діяльність проекту та оновлений підручник для волонтерів, за яким вони можуть вивчати нові вправи та ігри.

Упродовж наступних семи днів пройдуть три семінари, які відвідають 230 учителів фізкультури, дитячих тренерів, шкільних психологів і поліцейських ювенальної превенції, які, зі свого боку, підготують стільки ж помічників на місцях — молодих лідерів, що є майбутніми волонтерами.

На завершення прес-конференції на учасників семінару чекав приємний сюрприз. Голова Федерації футболу Запорізької області Віктор Межейко передав квитки на матч української Прем’єр-ліги «Зоря» (Луганськ) — «Динамо» (Київ) усім учасникам.

Фото прес-служби ФФУ

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

27.10.2023 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до ФК «ЮКСА» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу за підтримки УЄФА &laq...

12.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Полтавщину

Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Полтавщини за підтри...

Підписатися на новини