Під егідою ФФУ стартує новий сезон футбольних змагань серед учасників бойових дій

24 березня о 10.00 на Центральному стадіоні в місті Вишневе, що під Києвом, розпочнуться змагання чемпіонату Всеукраїнської футбольної ліги учасників АТО на Кубок Героїв АТО-2019, організаторами якого є Федерація футболу України і ФФУ АТО за підтримки Міністерства у справах ветеранів. Також невдовзі під егідою ФФУ стартує Відкритий чемпіонат України Героїв АТО. В обох турнірах беруть участь близько сотні команд з усіх регіонів України.

У майбутньому планується об’єднання змагань в єдиний чемпіонат серед учасників бойових дій. Таку ініціативу вже підтримали й уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, і міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

Зокрема, Вадим Свириденко зазначав, що «чемпіонати з футболу, які проводяться під егідою Федерації футболу України, а саме — Відкритий чемпіонат України Героїв АТО та Кубок Героїв АТО, доречно було б проводити щорічно як єдиний футбольний захід для всіх героїв АТО/ООС». На переконання Ірини Фріз, таке об’єднання сприятиме якісній організації та проведенню змагань, більшому охопленню осіб, які потребують реабілітації після виконання завдань за призначенням, запобіганню комерціалізації та політизації футбольних заходів за участі чинних військовослужбовців відомств сектору безпеки та оборони України, зменшенню навантаження на військові частини, на базі яких сформовані команди, що грають у двох чемпіонатах.

Федерація футболу України та її президент Андрій Павелко починаючи з 2014 року підтримують усі змагання, які проводяться серед команд, сформованих із захисників України, адже головна мета ФФУ — це, у тому числі, всебічна допомога учасникам бойових дій.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.04.2019 19:00

На НТК ім. В. Баннікова відбувся другий благодійний турнір «Захисник»

14 квітня на полях НТК ім. В. Баннікова відбулися матчі вже другого за...

12.04.2019 20:45

Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО: турнір стартував у п’яти містах

12 квітня одразу в п’яти містах відбулося урочисте відкриття тра...

09.04.2019 20:35

До уваги ЗМІ! 12 квітня стартує Всеукраїнський відкритий чемпіонат Героїв АТО

12 квітня у кількох містах України розпочнуться змагання в рамках Всеу...

09.11.2018 15:01

Тисячі захисників України з усіх областей взяли участь у футбольних заходах, організованих ФФУ у 2018 році

Близько 4300 учасників, 70 команд, представники усіх силових структур...

Підписатися на новини