Андрій Шевченко: «Ми розраховуємо взяти очки в Португалії — це буде наш бонус»

Напередодні стартового поєдинку у кваліфікації Євро-2020, у Лісабоні проти чинних чемпіонів континенту, головний тренер збірної України Андрій Шевченко провів прес-конференцію.

— Ми подолали довгий шлях, — розповів Андрій Шевченко, — летіли чотири з половиною години. В аеропорту нас тепло зустріли представники української діаспори, було дуже приємно. Потім ми прибули до готелю. Усе нормально, команда почувається відмінно, хлопці в хорошому настрої, сьогодні потренуємося. У Португалії чудова погода й стадіон. У Києві ми залишили двох гравців — Коваленка, в якого проблеми зі здоров’ям, та Шепелєва, щодо якого ми вирішили, що йому буде краще залишитися в клубі, адже ми викликали трохи більше футболістів, ніж потрібно. На його позиції є гравці, які полетіли з нами.

— Кріштіану Роналду повернувся до збірної Португалії. Тепер у команді суперників усе буде як раніше, чи щось змінилося?

— Перш за все, Португалія — ​​сильна команда, чемпіон Європи. Щодо Роналду, то я дуже поважаю Кріштіану, це один із кращих гравців в історії футболу. Та форма, яку він показав в останніх матчах, змушує нас хвилюватися. Та він не тільки чудовий гравець, але й лідер команди. Тому його повернення — суттєве підсилення для Португалії.

— Наскільки ви задоволені фізичною формою гравців збірної України?

— Ми провели кілька занять, хлопці пристойно потренувалися. Був один навантажувальний день, і гравці чудово відреагували на ці випробування. Але найкращим тестом буде завтрашній поєдинок. Ми розуміємо, що на гру з таким сильним суперником команда витратить чимало енергії й сил, буде багато рухатися. Але це вимоги сучасного футболу, які потрібно виконувати, якщо хочеш перебувати на високому рівні.

Португальська збірна відчуває більший тиск, адже вона грає вдома. Ми розраховуємо взяти очки — це буде бонус для нас. У нас команда підготовлена, є певний план на гру. Завтра ми повинні показати хороший футбол.

— Як змінилася збірна України з часу останніх зустрічей із Португалією в 1996 році?

— Минуло вже багато часу, змінилося кілька поколінь. Наша команда зросла в класі, в Україні з'явилися сильні клуби, здатні давати збірній хороших гравців.

— За збірну України виступає багато гравців «Шахтаря». Чи спілкувалися ви з португальським тренером цієї команди Паулу Фонсекою напередодні матчу в Лісабоні?

— Я спілкуюся з Фонсекою. Перед іграми ми завжди обговорюємо стан футболістів. Але перед цим матчем я з ним не розмовляв, тому що розумію — будь-який португалець любить свою національну команду, тож не було сенсу говорити про це. Хоча Фонсека прекрасно почувається в Україні. Та я не питав його про збірну Португалії. У нас і так достатньо інформації.

— Охарактеризуйте новачка збірної Жуніора Мораеса. Він вийде завтра в стартовому складі?

— Мораес уже давно мешкає в Україні, грає в нашому чемпіонаті. Він — дуже хороший футболіст. Отримати український паспорт було його рішенням. Після цього я розглядаю його як гравця національної збірної. А буде він у «старті» чи ні, ви побачите. Говорити про це немає сенсу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.03.2024 15:07

Андрій Шевченко: «Ми вірили в нашу перемогу»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

16.03.2024 09:00

Андрій Шевченко поспілкувався зі збірною України U-17, що вийшла на Євро-2024

15 березня президент УАФ Андрій Шевченко поспілкувався з гравцями та т...

05.03.2024 13:21

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав тренування збірної України, складеної з гравців з ампутацією кінцівок

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав занят...

Підписатися на новини