У столиці відбувся регіональний етап турніру «Кубок Довіри» серед команд Києва та області

У неділю, 17 березня, у Києві відбувся регіональний етап першого в Україні дитячого футбольного турніру «Кубок Довіри», який проходить за підтримки Федерації футболу України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Благодійного фонду «Розвиток футболу України», Національної поліції України та Міністерства освіти і науки України.

Минулої неділі за право грати у фіналі змагалися 14 змішаних команд зі столиці та Київської області: «Арсенал» (Баришівка), «Олімпік» (Бровари), «Поділ» (Київ), «Липки» (Київ), «Дніпрянка» (Київ), «Тінейджер» (Київ), «Бориспіль», «ФК-69» (Київ), «Троя-ЮП» (Київ), «Патріоти» (Фастів), «Вишнівчани» (Вишневе), «Троя-ПП» (Київ), «Борщагівка» (Київ), «Фортуна» (Біла Церква).

Фото Павла Кубанова

Унікальність Кубку довіри полягає в тому, що в ньому беруть участь дитячі команди, які тренували поліцейські. У листопаді 2018 року 38 полісменів і курсантів Києва та області пройшли спеціалізовані тренінги. Після навчання полісмени сформували змішані дитячі команди віком 13—14 років.

Таким чином реалізується концепція «Спорт заради розвитку» — глобальна ініціатива ЮНІСЕФ, що впроваджується в усьому світі та ставить за мету не перемогу, а розвиток, уміння працювати в команді, побудову довірчих відносин та взаємоповаги, виховання цінностей, необхідних дітям, щоб успішно реалізувати свій потенціал.

Протягом кількох місяців дівчата та юнаки тренувалися під керівництвом полісменів — інспекторів ювенальної превенції та патрульної поліції. І от 17 березня після цікавих матчів у столичному спорткомплексі «Економіст» було визначено призерів змагань. Ними стали «Арсенал» (перше місце), «Фортуна» (друге місце) та «Патріот» (третє місце). У перервах між матчами дитячих команд відбувся також товариський поєдинок між командою Національної поліції України та командою працівників Федерації футболу України, в якому сильнішими виявилися представники ФФУ — 3:1.

Фото Павла Кубанова

На церемонії нагородження цінні призи та футбольні м'ячі учасникам та призерам вручили начальник управління фізичного виховання та спорту Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Віталій Масло, заступник начальника відділу зв'язків із громадськістю Департаменту патрульної поліції Олексій Зіборов, старший інспектор з особливих доручень відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Київській області Олена Косенко, координатор проекту «Кубок Довіри» БФ «Розвиток футболу України» Ірина Макаревич та керівник проектів із питань захисту дітей Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Анна Омельчук.

Фото Павла Кубанова

Організатори турніру подякували його учасникам за цікаву боротьбу та інтригу, яка була присутня в кожному матчі, і запросили дітей на відкрите тренування національної збірної України, яке пройде сьогодні, 18 березня, на НСК «Олімпійський».

24 березня також у столиці відбудеться фінал «Кубку Довіри» за участю переможців регіональних етапів у Львівській, Донецькій, Харківській та Київській областях. На його учасників, окрім футбольних баталій, чекають незабутні екскурсії у Будинок футболу та музей братів Кличків.

Фото Павла Кубанова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.09.2020 15:02

«Кубок Довіри»: у листопаді відбудуться регіональні змагання, переможці яких вийдуть до фіналу

Полісмени та вчителі фізичної культури Луганської області пройшли...

09.09.2020 13:05

«Кубок Довіри»: проєкт, який має на меті зробити громади більш безпечними та дружніми

У Луганській області стартує проєкт «Кубок Довіри», що пер...

24.03.2019 21:35

У першому «Кубку Довіри» перемогла дитяча команда зі Львівщини

Сьогодні, 24 березня, в Києві відбувся фінал першого в Україні дитячог...

16.03.2019 14:07

У Києві пройде регіональний етап турніру «Кубок Довіри»

У Києві відбудуться регіональний етап першого в Україні дитячого...

Підписатися на новини