Перша ліга: «Суми» розпочали підготовку тільки в березні

Нарешті зявилася визначеність із підготовкою до весняної частини сезону футболістів «Сум». Наразі вони проводять перший збір у Чкаловому, що на Дніпропетровщині, і навіть уже зіграли спаринг — із друголіговим «Нікополем», який завершився внічию — 1:1.

Склад команди повністю оновлений. На перегляді перебувають як виконавці з українським паспортом, так і легіонери. Найближчими днями керівництво ФК назве й нового керманича, під орудою якого «містяни» проведуть ще три контрольні поєдинки.

Оскільки підготовка до нових випробувань уже вийшла на фінішну пряму, то навіть ті вітчизняні команди, що тренувалися в Туреччині, поступово повертаються на батьківщину. Зокрема, чвертьфіналіст розіграшу Кубка України «Дніпро-1» у заключному спарингу помірявся силами з «Колосом» і поступився — 0:2. Керманич дніпрян Дмитро Михайленко зазначив, що дії його підопічних були розбалансованими, і це дало ковалівцям можливість проводити гострі контрвипади. На жаль, мікротравм не уникнули Сергій Кравченко, Владислав Шаповал та Олексій Чичиков. Уже після прибуття додому стало відомо, що спортивну честь «Дніпра-1» після нетривалої перерви знову захищатиме Олег Кожушко. До початку весняної частини першості дніпряни ще проведуть контрольний матч із запорізьким «Металургом».

Що ж до «Колоса», то його головний тренер Руслан Костишин сказав, що його підопічні близькі до бойової форми, і це дозволяє сподіватися, що вони виправдають надії й підвищаться в класі. Єдине, що непокоїть, так це відсутність у Ковалівці сучасного стадіону.

Ще один чвертьфіналіст Кубку України, «Інгулець», після повернення з Туреччини тренується на натуральному газоні в Новому Стародубі. 15 березня підопічні Сергія Лавриненка з’ясовуватимуть стосунки у спарингу з «Гірником» із Кривого Рогу. Лави «Інгульця» поповнив захисник Богдан Мицик, який минулої осені виступав за литовський «Атлантас».

Удруге поспіль футболісти «Агробізнесу» заключний етап підготовки до весняної частини сезону проводять у турецькому Белеку. Фото fcab.com.ua

А от футболісти «Руху», «Прикарпаття» та «Агробізнесу» на зборі в Туреччині контрольні поєдинки проводять виключно із закордонними візаві (до речі, за команду з Винників знову гратиме півзахисник Назар Вербний, якому ніяк не вдається закріпитися в «Карпатах»). І якщо іванофранківці вперше в клубній історії тренуються так далеко від дому, то футболісти з Волочиська вже вдруге поспіль заключний етап підготовки проводять у Белеку. Торік це допомогло їм у підсумку стати найсильнішою командою другої ліги, а нині керманич Андрій Донець вірить, що заняття на якісних полях і спаринги з кваліфікованими опонентами стануть у пригоді в боротьбі за збереження прописки в першому дивізіоні.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.04.2024 16:01

Перша ліга. «Інгулець» здолав «Карпати», а «Металург» продовжує падіння

У 5-му турі в епіцентрі уваги були два поєдинки в чемпіонській групі,...

14.04.2024 17:01

Перша ліга. Вагомі заявки «Карпат» та «Інгульця», чергова невдача «Металурга»

Суперництво в першій лізі виходить на фінішну пряму. У четвертому турі...

07.04.2024 15:37

Перша ліга. «Карпати» здобувають вольову звитягу, а результативний «Хуст» — уже не аутсайдер

Після третього туру в «чемпіонській» групі першої ліги заг...

31.03.2024 14:31

Перша ліга. Перемоги «Карпат» і «Лівого берега», осічка «Інгульця» та камбек «Хуста»

Відбулися поєдинки другого туру весняної частини чемпіонату України се...

Підписатися на новини