Друга ліга: «Таврії-Сімферополь» вдалося уникнути зняття з дистанції

В одному з наших оглядів ми зазначали, що владні структури Бериславського району Херсонської області, де останнім часом дислокується «Таврія-Сімферополь», пообіцяли, що команда не припинить виступів у друголіговій першості України.

І вони дотримали слова: після довготривалої відпустки підопічні Сергія Шевченка таки розпочали підготовку до весняної частини сезону та навіть уже встигли зіграти два спаринги з місцевими аматорськими командами. Поки що в тренувальному таборі перебуває 18 гравців, переважна більшість із яких — потенційні новобранці. До речі, знову захищатиме кольори «Таврії-Сімферополь» стопер Михайло Цербо, відомий за виступами за МФК «Миколаїв». Із 9-го по 16 березня підопічні Шевченка в Херсоні братимуть участь у Відкритому кубку Федерації футболу АР Крим.

А от в Івано-Франківську вже завершився турнір на призи міського голови. У фіналі рівненський «Верес» у серії післяматчевих пенальті взяв гору над закарпатським «Минаєм» — 5:3 (ігровий час — 0:0). До речі, у цьому поєдинку головний тренер переможців Олег Шандрук із різних причин міг розраховувати тільки на 13-х гравців. Рівняни залишилися задоволеними прийомом в Івано-Франківську й вирішили саме в цьому обласному центрі провести наступний етап підготовки. Заплановано і два спаринги — з чернівецькою «Буковиною» та тернопільською «Нивою».

Не пропустити жодне тренування чернівецьких футболістів намагається новий президент ФК Вадим Заяць. Черговими новачками «Буковини» стали Дмитро Баранов і Артем Меркушов, які минулої осені виступали за житомирське «Полісся», а також Віталій Бурко, який раніше захищав кольори молодіжного складу полтавської «Ворскли». Утім, швидше за все, уже найближчими днями в «Буковині» з’явиться кілька досвідчених виконавців, які виступали за чернівецьку команду, ще коли біля її керма перебував нинішній президент ФК, — зокрема, універсал Олег Керчу.

У Хмельницькому 3 березня визначилися лауреати змагань на призи міського голови. На найвищий щабель п’єдесталу пошани зійшов першоліговий «Агробізнес» із Волочиська, який аж на п’ять очок випередив найближчого переслідувача — місцеве «Поділля». Була серед учасників турніру й вінницька «Нива», чиї лави поповнили відразу 13 новачків, більшість з яких раніше представляла аматорські команди області.

Під час підготовки до весняної частини сезону гравці «Гірника» провели вже 15 спарингів, поступившись в останньому з них аматорській команді «ЛНЗ-Лебедин». Фото fcgornyak.dp.ua

А от один із лідерів групи «Б», «Гірник», встигає водночас брати участь у розіграші Кубка єдності, організатором якого є Федерація футболу Дніпропетровської області, та проводити контрольні матчі. В останньому з них криворіжці поступилися аматорській команді «ЛНЗ-Лебедин» із Черкаської області — 2:4. Після фінального свистка керманич «Гірника» Геннадій Приходько сказав, що такі спаринги теж потрібні, бо допомагають реальніше оцінювати рівень підготовки підопічних.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини