Володимир Єзерський: «УЄФА переніс турнір нашої групи еліт-раунду Євро до Швейцарії і змінив дати матчів»

Наприкінці березня юнацька збірна України U-17 під керівництвом Володимира Єзерського побореться за вихід до фінальної частини чемпіонату Європи.

Підсумки тренувального збору юнацької збірної України (футболісти не старші 2002 року народження) в Ізраїлі для офіційного сайту ФФУ підбив головний тренер синьо-жовтих Володимир Єзерський.

— Володимире Івановичу, результати в товариських матчах зі збірною Ізраїлю вийшли непоганими?

— Це був мікрозбір, оскільки ми хоч і зіграли два поєдинки, але й тренувань було стільки ж, а саме в цьому аспекті хотілося попрацювати більше. Проте користі від проведеної роботи все одно чимало.

Ми з хлопцями не бачилися чотири місяці, футболісти змогли знову відчути один одного, згадали минулі напрацювання, наш стиль гри. До речі, ми намагалися виходити з оборони так, як це робить національна збірна, бо, гадаю, уже невдовзі хтось із цих хлопців обов'язково потрапить на олівець наставників головної команди країни.

Якщо говорити про самі спаринги, то в першому з них ми експериментували, задіяли кілька нових виконавців і намагалися використовувати різні зв'язки на полі. У другому ж поєдинку справи пішли краще. Моментами проглядався наш малюнок гри, над яким ми працювали останнім часом.

Радий, що нам довелося зіграти з дуже цікавою й сильною командою Ізраїлю. На даному етапі це саме той суперник, який був потрібний. Силу ізраїльтян наші хлопці на собі відчули, і я сказав їм, що в еліт-раунді буде не легше. Трохи розчарованим я залишився діями в обороні, оскільки за два спаринги з ізраїльтянами ми пропустили більше, ніж за 11 останніх матчів. Цей збір дав нашому тренерському штабу багато корисної інформації.

— У чому вашим підопічним не відмовиш, так це в характері...

— Їхній характер ми загартовуємо із самого початку нашої спільної діяльності. І можу тільки подякувати підопічним за їхнє ставлення до роботи. Вірю, що й у майбутньому еліт-раунді Євро вони покажуть себе з найкращого боку. Можна сказати, що генеральна репетиція в Ізраїлі вдалася.

— Коли розпочнеться збір команди перед еліт-раундом чемпіонату Європи?

— 19 березня. Обставини в нашій групі змінилися. Через політичні причини УЄФА переніс наші поєдинки з Іспанії до швейцарського Ньйону, змінилися й дати. Тепер ми зіграємо 25-го (з Косовом), 28-го (із Грецією) і 31 березня (з Іспанією). Потрібно по-новому домовлятися з вітчизняними клубами, але я сподіваюся, що нам підуть назустріч і відправлять до збірної всіх своїх найкращих футболістів. Ми ж у свою чергу зробимо все можливе, щоб Україна була представлена ​​у фінальній частині чемпіонату Європи.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2023 16:41

Володимир Єзерський: «Спаринги проводитимемо проти команд, в яких також є потенційні гравці нашої збірної»

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Володимир Єзерський упев...

18.05.2023 17:00

Володимир Єзерський: «Вважаю, що збірна України гідно виступила на Турнірі розвитку УЄФА»

Юнацька збірна України U-16 (футболісти не старші 2007 року народ...

25.12.2022 14:01

2022: підсумки року для юнацької збірної України U-19/20

Володимир Єзерський і його тренерський штаб ледь не влаштували диво в...

14.12.2022 14:00

Володимир Єзерський: «У нас суперники у кваліфікації такого рівня, як буває в елітному раунді відбору»

Головний тренер юнацької збірної України U-16 Володимир Єзерський прок...

Підписатися на новини