Олег Блохін: «Фундамент успіхів національної збірної — у дитячо-юнацькому футболі»

У роботі конференції ДЮФЛУ, що пройшла в Будинку футболу, узяв участь один із керівників Ради стратегічного розвитку футболу ФФУ Олег Блохін.

«Зрозуміло, що без якісної роботи в дитячо-юнацькому футболі ми можемо лише мріяти про успіхи національної збірної. Тому я хотів би подякувати керівникам ДЮФЛУ, тренерам, які працюють в дитячо-юнацькому футболі, за вашу роботу! Не завжди ця робота отримує гідну винагороду. Але, як ви знаєте, ФФУ працює над механізмом виплат школам та тренерам за якісну підготовку гравців. Подобається мені й підхід, який зараз впроваджує ФФУ, — йдеться про будівництво якісних майданчиків та відмову від обов’язкового вирішення турнірних завдань у змаганнях для найменших футболістів. Це європейський підхід — діти мають отримувати задоволення від футболу, а не накачку від тренера, успіхи якого в нас оцінювали не за якістю підготовлених гравців, а за кількістю кубків, здобутих у дитячих турнірах.

Хочу звернутися до присутніх ще з таким проханням — давайте допоможемо нашим дітям знати історію українського футболу! Нам же є чим пишатися! У нас одразу три футболісти стали володарями «Золотого м’яча». Не кожна країна може похвалитися такими досягненнями. Але недавно я був на дитячому турнірі серед восьмирічних гравців. Запитав, хто я такий, і жоден із хлопчаків не відповів. Хоча при цьому їхні батьки підходили, просили фото та автограф. Навіть коли я полегшив завдання для дітлахів і запитав, хто такий Андрій Шевченко, не всі змогли відповісти. А от про Мессі та Роналду вони багато чого мені розповіли. Тому давайте всі поміркуємо, як нам зробити так, щоб діти знали футбольну історію нашої держави. Повторюю, нам є чим і ким пишатися, і забувати свою історію не можна!

Але, пам’ятаючи про минуле, потрібно думати про майбутнє. І, повторюся, мені подобається те, що зараз робить для розвитку дитячо-юнацького футболу федерація. Я, у свою чергу, чим зможу — допоможу», — сказав Олег Блохін, звертаючись до учасників конференції ДЮФЛУ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
30.12.2023 15:00

48 років тому Олег Блохін був визнаний найкращим футболістом Європи

1975 року Олег Блохін став першим українцем — володарем «З...

08.11.2022 13:30

Подарунок до ювілею: 9 листопада відбудеться презентація книги «Блохін»

9 листопада в Будинку футболу відбудеться презентація книги заслуженог...

05.11.2022 09:15

УАФ вітає легенду вітчизняного футболу Олега Блохіна з ювілеєм!

Легенда українського футболу, колишній зірковий нападник київського &l...

12.10.2022 14:12

Українець Олег Блохін увійшов до топ-100 рейтингу найвеличніших футболістів усіх часів

Авторитетний британський журнал FourFourTwo склав свій рейтинг топ-100...

Підписатися на новини