Вік-енд для футболістів збірної України: вісім м’ячів та ще один англійський титул

Минулими вихідними нарешті поновилася боротьба у вітчизняній Прем’єр-лізі, тому наш традиційний огляд матчів за участі футболістів збірної України, яких Андрій Шевченко запрошував на останні поєдинки команди у 2018 році, набув свого максимального об’єму й змісту.

Утім, клубний вік-енд збірників розпочався ще у п’ятницю, 22 лютого, коли в бельгійській першості «Гент» Романа Яремчука та Ігоря Пластуна на власному полі переміг «Стандард» (2:1).

У суботу, 23 лютого, «Маріуполь» удома обіграв «Олімпік» (2:1), а одним із м’ячів у складі господарів відзначився Андрій Борячук.

Записав на свій рахунок влучний удар і Іван Петряк з угорського «Ференцварошу». Команда Сергія Реброва на своєму стадіоні розбила «Академію Пушкаша» (4:0).

У неділю, 24 лютого, свій перший матч в іспанській Прімері у складі «Леганесу» провів Василь Кравець. Андрій Лунін просидів увесь домашній поєдинок проти «Валенсії» (1:1) у запасі.

Фото Павла Кубанова

Хет-триком у виїзній зустрічі з «Ворсклою» відзначився атакувальний півзахисник «Карпат» Мар’ян Швед. Львів’яни святкували перемогу — 4:0.

Лідер чемпіонату Бельгії, «Генк» Руслана Маліновського, розійшовся миром (0:0) з «Антверпеном».

Свій другий поспіль Кубок англійської ліги виграв Олександр Зінченко! У фінальному поєдинку проти «Челсі» його «Манчестер Сіті» переміг у серії післяматчевих пенальті.

Упевнені перемоги здобули лідери чемпіонату України, «Динамо» та «Шахтар».

Кияни на НСК «Олімпійський» декласували «Зорю» — 5:0. У складі переможців на поле виходили Денис Бойко, Микита Бурда, Віталій Миколенко (гольовий пас), Віктор Циганков (гольовий пас), Віталій Буяльський та Микола Шапаренко (два м’ячі), у складі переможених — Олександр Караваєв.

Фото Павла Кубанова

Гірники у Харкові розібралися з «Олександрією» — 2:0. У складі команди Паулу Фонсеки у грі брали участь Андрій Пятов, Сергій Болбат, Сергій КривцовТарас Степаненко, Віктор Коваленко, Микола Матвієнко та Марлос (м’яч і результативна передача).

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.01.2021 15:00

2021: які події чекають на український футбол у новому році

2020 року національна команда України дебютувала в елітному дивізіоні...

23.04.2020 13:00

Денис Бойко: «Хочеться, аби саме ця збірна України виграла Євро»

Голкіпер київського «Динамо» та збірної України Денис Бойк...

05.11.2019 13:38

Збірна Естонії оголосила склад на поєдинки з Україною та Нідерландами

Збірна Естонії оголосила склад на товариський поєдинок з Україною та м...

Підписатися на новини