Більше 120-ти матчів заради миру. Три роки із дня створення збірної ветеранів України

23 лютого 2016 року ввійшло в історію вітчизняного футболу як день створення національної збірної України серед ветеранів.

Минуло три роки. Три яскраві роки, наповнені цікавими матчами, участю в різноманітних турнірах, зустрічами з військовими та візитами до дружніх країн із різних континентів. За цей час було проведено більше 120-ти матчів, легенди гідно виконують свою місію з підтримки миру та єдності України, наших військових у зоні АТО, регулярно проводячи футбольні матчі на Сході. Сотні тисяч глядачів знову мали можливість насолодитися грою кумирів минулих років, адже за цей час тренери збірної Анатолій Дем’яненко та Володимир Лозинський викликали на поєдинки більше сотні видатних гравців.

Фото прес-служби АВФУ

Своїм баченням пройденого шляху та планами на майбутнє поділився віце-президент ФФУ, президент АВФУ, засновник та куратор збірної ветеранів Олег Собуцький:

— У першу чергу хочу подякувати нашим чудовим гравцям, справжнім легендам футболу, які весь цей час у складі збірної радували вболівальників своєю грою. Тренерам Анатолію Дем’яненку та Володимиру Лозинському вдалося зібрати колектив однодумців, хлопці з радістю щотижня вирушають до того чи іншого міста, залюбки знову вдягають рідну синьо-жовту футболку.

Збірна відвідала майже всі регіони країни, виступала на НСК «Олімпійський» та «Арені Львів». Як і було заявлено три роки тому, усі ігри проводяться заради підтримки військових у зоні АТО, якнайшвидшого встановлення в країні миру. Виокремлю візити на Схід, у середньому в третині ігор нашими суперниками були представники силових структур: десантники, спецпризначенці, прикордонники, нацгвардійці, поліцейські — усі ті, хто боронить безпеку та незалежність України. Причому ми не обмежуємося проведенням товариських матчів, після них військові мають змогу в неформальній обстановці поспілкуватися із зірками, взяти автографи чи зробити спільне фото.

Фото прес-служби АВФУ

Знають збірну ветеранів і за кордоном. Двічі ми перемагали на Кубку легенд у США, разом із діаспорою організовували ігри до Дня Незалежності України в Канаді, проводили турне Бразилією, Аргентиною, Іспанією, Угорщиною, Францією. Доброю традицією стали січневі візити до Грузії на турнір пам’яті Давида Петріашвілі. Усюди команду зустрічають на найвищому рівні. Ми намагаємося гідно представляти Україну у світі та неодмінно наголошуємо, що ми — країна добра і миру, яка переживає нелегкі часи, відстоюючи свій суверенітет та єдність.

Три роки — це достатній за футбольними мірками час, аби підбити певні підсумки. Команда відбулася, є колектив однодумців, уболівальники чекають на приїзд улюблених гравців, ми маємо вже на цей рік десятки запрошень із різних регіонів. Ще раз хочу подякувати тренерам та гравцям, добрим друзям в особі Мирона Маркевича й Василя Орлецького за підтримку та допомогу, усім нашим численним симпатикам. Зараз у збірної зимова пауза, але робота з організації ігор триває. Як зійде сніг та потеплішає, легенди знову вийдуть на зелені поля та продовжать радувати вболівальників своєю майстерністю.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини