Наталія Зінченко: «Докладемо максимум зусиль, аби кинути німкеням виклик»

У швейцарському Ньйоні відбулося жеребкування кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2021 року серед жінок, на якому була присутня головний тренер збірної України Наталія Зінченко. Після жеребкування Наталія Миколаївна люб’язно погодилася прокоментувати його підсумки для офіційного сайту ФФУ:

— Звичайно, явний фаворит у нашій групі — збірна Німеччини, яка вже впродовж багатьох років демонструє атлетичний і швидкісний футбол, що допоміг їй здобути чимало титулів. Але, як-то кажуть, непереможних команд не буває. От і ми докладемо зусиль, аби кинути німкеням виклик.

З іншими нашими візаві, як на мене, можна сміливо розраховувати на позитивний результат, якщо ми продемонструємо свої кращі якості, готовність зіграти через «не можу». Обов'язково треба замахнутися на друге місце у групі, яке також може допомогти напряму вийти до фінальної частини змагань.

— З одним із конкурентів по кваліфікаційному раунду, збірною Чорногорії, ваші підопічні можуть зустрітися вже за кілька днів на міжнародному турнірі в Хорватії

— Це може статися за певних обставин тільки у стиковому матчі, адже Чорногорія виступає в іншій групі. Але якщо наші шляхи не перетнуться, то я постараюся побачити цю команду у справі й зібрати про неї вичерпну інформацію.

— До Хорватії збірна України вирушає 25 лютого в найсильнішому складі?

— Ні, через травми я ще не можу розраховувати на кількох провідних футболісток, але селекційна робота триває, і, сподіваюся, їх у Хорватії буде кому гідно замінити. Зокрема, я хочу дати шанс проявити себе дебютантці — Валентині Таракановій із польської «Стоміланки». Хоча, думаю, кістяк збірної все ж залишиться незмінним.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.11.2021 20:41

Наталія Зінченко залишає посаду головного тренера жіночої збірної України

Керманич національної жіночої збірної України Наталія Зінченко завершу...

26.10.2021 21:01

Наталія Зінченко: «У нас виникали проблеми в обороні, коли ми розкривалися»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

25.10.2021 18:00

Наталія Зінченко: «Зі складом на матч з Іспанією ми визначилися відсотків на 70»

26 жовтня жіноча збірна України проведе в Ковалівці черговий поєдинок...

21.10.2021 22:34

Наталія Зінченко: «Добре, що ми перемогли саме на цьому стадіоні»

Головний тренер жіночої збірної України Наталія Зінченко прокоментувал...

Підписатися на новини